fredag 10 juli 2009

Dagboksblad fredag 10 juli 2009

Fan vad det regnar. Men vad annat är att vänta när man är i Göteborg. Det hade ju varit roligt om det regnade något mindre. I alla fall klarnade det upp framåt dagen, och då gjorde vi det vi inte kunde göra igår, nämligen åka till Gunnebo slott för att fika. Dom har fortfarande ett väldigt fint och trevligt café med goda smörgåsar och goda kakor. Men allra bäst var det när caféet var nyöppnat och det drevs i liten skala. Nu är det lite mer fabrik över det hela, men dom har ändå lyckats bibehålla kvaliteten. Efter fikat åkte vi först till Scandinavian photo för jag ville titta på en kameraväska (som jag inte köpte, vilket jag ångrade i efterhand) och sedan åkte vi till Kållered och gick på OnOff och Elgiganten på jakt efter ett spel till PS2. Det sket sig, det fanns inte, så då åkte vi hem.

Hemma pågick förberedelserna för fullt för en middag i all enkelhet med två av mina kusiner med familjer och deras morfar, som dagen till ära fyllde 85 år. Efter middagen var det dags att bege sig upp till Wendelsberg och den så kallade Wendelsbergskvällen på IOGT-NTO-kongressen. Det var en mycket trevlig tillställning, och det hade varit ännu trevligare om det inte hade regnat så förbannat eftersom en stor del av aktiviteterna pågick utomhus. Men inne på teatern regnade det inte. I stället gavs en varitéföreställning. En mycket bra sådan, där bl a en av mina kusiner uppträdde med tallriksspinning, vilket inte är det enklaste. Och han var såinihelvete bra. Jag kände mig riktigt stolt över att vara hans kusin.

Eftersom skumdisco inte riktigt var vår grej (även om Ia verkligen skulle behöva schamponeras) och det regnade alldeles för mycket för stilla promenader i Wendelsbergsparken, bestämde vi oss för att runda av kvällen med en halv special på Heden. Och det satt verkligen inte fel. (Varför finns det inte halv special på andra ställen än i Göteborg?) Sedan åkte vi hem för att sova

Inga kommentarer: