lördag 25 juli 2009

Dagboksblad lördag 25 juli 2009

Återigen en lördag med hyrsläp och en tur till soptippen. Vi fick visst inte med allt förra helgen. (Och inte den här helgen heller, när vi var färdiga kom vi på fler saker som vi hade glömt, men dom är inte större än att man kan ta dom utan släp.) När skiten var bortforslad kände vi att vi varit så duktiga så vi behövde belönas på något sätt. Det blev en tur till Rosendal. Vi parkerade bilen så pass långt ifrån att promenaden mellan bilen och Rosendal.

När vi kom hem från Rosendal var alla så trötta, och för min del innebar det en stunds vila i hammocken. När jag åter kände mig pigg (eller snarare när det inte gick att skjuta på det längre) började jag med middagen, grillad lammrostbiff, klyftpotatis och tzatziki. Medan frun diskade vilade jag lite till, och sedan gick vi ut med hund för dels hundpromenad och dels för att spåra. Frun gick i förväg och la tre spår, som fick ligga till sig medan vi promenerade en sväng, och sedan fick Ia gå dessa tre spår. Det gick ganska så bra,

Hemkommna från promenaden konstaterade vi att vi inte fått något efterrätt, så då åkte vi inte till huvudstaden och glasskiosken som ligger på Fjällgatan. Det är alldeles uppenbart att Ia numer precis vet vad som väntar när man kommer dit. Hon blir alldeles tokig om hon inte får glass NU!!! När vi hade slafsat i oss glassen åkte vi till fruns syster (som bor inne i stan), satt där en liten stund, tog med svärmor (som varit i stan och käkat på restaurang tillsammans med fruns syster) och åkte för att hämta yngsta dottern, som varit på Gröna Lund för att titta på Sommarkrysset, och sedan följt med en kompis hem.

Nu har vi kommit hem från stan, och nu väntar väl bara TV-soffan och sedan är det säkert läggdags.

Inga kommentarer: