söndag 1 mars 2009

Dagboksblad söndag 1 mars 2009

Så var vi inne i månaden mars. Då kan det rimligen inte var mer än en månad innan man får plocka fram Vespan igen. Den 25 mars räknar jag med att det är Vespapremiär. Då borde snön ha smält och gatorna blivit sopade.

Dagen började ine fullt så tidigt som gårdagen, och jag satte en deg innan vi gav oss ut på promenad. Ett underbart väder ledde till en underbar promenad. När vi flera timmar senare kom hem bakade jag ut bröden och satte en ny deg. Så här efteråt kan jag inte riktigt säga hur eftermiddagen försvann, men det gjorde den. Vi kammade och klippte hund, spelade lite gitarr, lagade mat, bakade av bröden och bakade ut mer bröd. Käkade middag, sov middag medan andra röjde i köket. Och vips hade klockan blivit Beck på fyran. Det tittade vi på, och till detta dracks det te och käkades nybakat bröd. Men brödbaket blev inge bra. De grova bröden med skållat mjöl och surdeg, fördeg och allt möjligt jox, blev alldeles för små. Jag gjorde en felbedömning, jag bakade ut tre limpor för jag trodde att om jag bara gjorde två skulle de bli alldeles för stora. De ljusa bröden flöt ut som jävla pannkakor. Antingen berodde det på att det var för lite mjöl i degen eller också på att bröden fick jäsa för länge innan jag satte in dem i ugnen. Det som stör mig är att jag inte vet exakt vad felet var.

4 kommentarer:

Anonym sa...

ÅÅåå jag längtar till den 25 mars :)

Hundblues sa...

Varför det? Har du också en Vespa du kan ta fram då? Eller är det något annat roligt?

Anonym sa...

Din bakbekymmer råkade jag utför ibland, på den tiden jag bakade. Kan inte minnas att jag kom på varför det blev som det blev. Tror det hör till "tjusningen" med hembakt.

Sopade gator till den 25 mars, är inte det väl optimistiskt?

Hundblues sa...

Yvonne, jag vet alltså de teoretiska orsakerna till varför bröden kan bli platta, men jag är inte säker på varför det blev så denna gång. Vad gäller sopade gator 25 mars låter det tidigt, men historien visar att gatorna ofta är sopade vid denna tid på året. Så jag hoppas.