torsdag 26 mars 2009

Dagboksblad torsdag 26 mars 2009

Vad är det för dag idag? Torsdag. Och vad är torsdag för dag? Fotokursdag. Men på eftermiddagen när det börjar dra ihop sig till att åka från jobbet och på vägen till fotokursen ska hämta bilen, ringer de från verkstaden och säger att dom hittat en trasig slang, och en sådan slang får de inte hem förrän i morgon. Fan, ingen bil. Besvärligt. Det blev till att åka kollektiva färdmedel i stället.

Fotokursen var fortsatt bra. Vi började fotografera i studio och därefter "frifotografering", dvs på olika platser i huset där kursen hölls. I studio hade vi modell, och uppdraget var att instruera modellen och ljussätta som om det vore ett författarporträtt till baksidan av senaste boken. Ingen lätt sak. Utanför studion var uppdraget att fotografera varandra, att hitta platser, ljussättningar och poser för det yrke som stod på en lapp man fått. (Hur fan ska man ljussätta en person för att förstärka dess yrkesroll som grafisk formgivare?)

Väl hemma började en grannlaga uppgift, att förbereda utvecklings- och lönesamtal med en av mina medarbetare. Det är roligt, för hon har gjort ett himla bra jobb, och jag är mycket nöjd med henne. Men det tar tid. Jag är fortfarande inte klar, det kommer säkert ta ytterligare några timmar.

Inga kommentarer: