söndag 1 februari 2009

Dagboksblad söndag 1 februari 2009

Dagens huvudnummer var högtidsmöte i ordenssällskapet, men innan dess hann jag med både morgonfika, frukost och hundpromenad. Bortemot halv 1 begav jag mig in till staden, och vid fyratiden var ordensplikterna för denna gång fullgjorda, och jag kunde åka hemåt. Men jag har även andra plikter att fullgöra, t ex laga middag, vilket jag gjorde. När middagen var spisad vidtog hundplågeri. Lite kamning, kloklippning och pälsklippning. Ia tycker inte om att bli kammad varken i mustaschen eller i skägget, så det är en kamp på liv och död. Om man inte heter Hannah förstås. Då har jag sett att det går rätt bra. Men jag heter inte Hannah, och det hjälper inte att ha en farmors mor som hette det. Men man kan säga att Ia och jag nådde en bra överenskommelse. Vi satsade på en winn-winn-lösning, och jag kunde med livet i behåll sedan anträda hallongrottsbakning. Vi får ju gäster på tisdag, så det gäller att baka lite till dess.

När hallongrottorna var bakade fikade vi med cheesecake och tittade lite på TV. Sedan var det i princip läggdags, men först blev det lite gitarrspelande.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ska jag ta mig an Ias skägg och mustacher igen?

Hundblues sa...

Nja, jag tycker nog vi redde ut det hela rätt bra. Den här gången. Men man vet ju aldrig när man kan behöva hjälp nästa gång.

Anonym sa...

Säg om 14 dagar...

Anonym sa...

Kamning, kloklippning mm det får mannen fixa han grejar det galant så varför ska jag lägga mig i som är så skakig på handen? Nej det låter jag vara, men jag smakar gärna en bit cheescake ;)

Hundblues sa...

Hannah, det är väl inte omöjligt att det kan behövas då.

Breezie du är välkommen hit, men du får skynda dig.

ulrika sa...

Kanske husse skulle gå i Hannah skola?

Hundblues sa...

Ulrika, vid förstone kan det tyckas vara ett bra förslag. Men om man inte lär sig blir ju Hannah tvugnen att komma och hälsa på emellanåt, och det är nästan ännu bättre.