söndag 22 februari 2009

Dagboksblad söndag 22 februari 2009

Vaknade även idag onödigt tidigt, och vidtog samma åtgärd som dagen före, dvs koka morgonkaffe. Och liksom gårdagen kom vi ut på promenad efter frukosten, fast innan dess hade jag satt en raksdeg till eftermiddagens bak av grovt bröd.

Hemkomna efter hundpromenaden drack vi varm choklad. Det behövdes för det var både blåsigt, snöigt och kallt att promenera, och vart fan tog Vespakänslan vägen? När det är 1 dm oplogad snö på vägen utanför huset känns inte Vespadrömmen så närliggande längre.

Eftermiddagen ägnades åt lite städning, lite kloklippning, lite mer degsättning samt hjälpa äldsta dotterna att analysera dikter av Dan Andersson och ta fram lite nyckelfakta om denne, la famiglias huspoet. På detta följde att laga söndagsmiddag, baka mer bröd och sätta ytterligare en deg. Till söndagsmiddag blev det något så klassiskt som kalvstek med potatisgratäng. Sedan kom mina föräldrar, och jag bakade av bröd och bakade ut semlebullar. Därefter fikade vi och tittade på 10 jävla tusen semesterbilder.

När föräldrarna hade åkt hem var det dags baka ut semlorna och sedan att börja titta på Beck. I pausen klockan 10 bakade jag av semlorna och kvart över elva när filmen var slut hamnar man framför datorn, och sen är det läggdags.

Inga kommentarer: