torsdag 26 februari 2009

Hundgodis-tirritering

Den påläste, som har läst Karlsson på taket vet mycket väl vad tirritering är för något (som irritering fast finurligare). Karlsson idkade bull- och plätt-tirritering när han skulle tämja husbocken. Jag har idkat hundgodis-tirritering för att tämja hunden. Den trogne besökaren av vårt hem vet att kan kan komma in i köket från två håll (nu vet alla som läser detta). För att tirritera Ia igår kväll stängde jag av ena ingången till köket med ett kompostgaller när Ia var utanför. Sedan slängde jag sådant hundgodis som Ia älskar en bit in i köket. Tanken var naturligtvis att hon skulle komma på att man måste gå runt (Ja, jag har gjort detta förut, och även skrivit om det, men det var länge sedan). Ia försökte gå igenom kompostgallret, krafsa med tassen genom gallret och slutligen skälla ut gallret utan att komma åt godiset. Men till slut, efter ca 30 sekunder kom hon på att hon skulle gå runt. Men jävlar vad tirriterad hon var innan hon kom på det. Hela övningen upprepade jag tre gånger, men det tog fortarande en stund innan hon kom på hur hon skulle göra. Det övningen ska jag prova med Pucko nästa gång.

7 kommentarer:

Anonym sa...

:D
Eftersom vi också har två ingångar till köket så ska jag testa det.
Tirritera?? har aldrig hört. Återkommer om resultatet ;)

Anonym sa...

Fy så elak husse du är....

Hundblues sa...

Breezie, har du aldrig läst Karlsson på taket? Gör det!

Helena, kan så vara, men jämfört med Cesar Milan ligger jag i lä. Vad jag än gör.

Anonym sa...

KLart jag har läst Karlsson på taket, jag har även sett filmen. Men jag måste ha missat tirriteringen :D

Hundblues sa...

Bra att du läst. Det är framför allt i andra och tredje boken tirriteringen förekommer. Du kanske bara läst första.

Bara en liten fråga. Du har sett filmen säger du. Vilken film? Orginalfilmen som spelades in innan du var född, eller en tecknad variant?

Anonym sa...

Har sett båda filmerna. Men det är ju orginalet som är något att se.Har sett den x antal ggr. Den tecknade versionen har jag sett en gång och den,,,, nja jag har ju sett den i alla fall. Jag har inte läst den tredje boken. Hmmm den ska jag leta rätt på. Läsa med barnen ;)

Hundblues sa...

Det är bra Breezie, se till att läsa alla böckerna så du lär dig hur man idkar bull- och plätt-tirritering