torsdag 9 april 2009

Ytterligare missräkningar

Som tidigare konstaterats kan vi inte köpa en Volvo V70 för den väger för mycket. När jag igår tittade efter vilka bilmärken vi får ha som tjänstebil såg jag till min förvåning att det var inte speciellt många. Jag hade för mig att det var mågna fler. Antingen har dom ändrat eller också minns jag fel. Audi till exempel är inte OK. Så där sprack den planen också. De vi har att välja på är Volvo, Saab, VW, BMW och någon Renault. Summering:
Volvo - För tung
BMW - För dyr och motbjudande (de flesta idioter i trafiken kör BMW, men därmed inte sagt att alla som kör BMW är idioter, men jag vill inte ta risken att bli förväxlad med en idiot)
Renault - Franskt, kommer inte på fråga

Återstår VW och Saab. VW Passat kan väl vara OK. Men Saab, kan man köpa en Saab? Ja, skulle jag köpa bilen själv skulle jag inte välja en Saab, men nu är det ju en tjänstebil, och då kan Saaben vara riktigt intressant eftersom den finns med en BioPower-motor för både E85 och bensin, och då blir det genast mycket lägre förmånsvärde på den. Och så kan man fläska på med största motorn och värsta jävla lyxutrustningen; taklucka, Infotainmentpaket, läderklädsel, DVD i baksätet och allt möjligt annat spännande. Saaben är dessutom riktigt stor i bagaget. Där går det lätt in två hundar den gången det skulle behövas. Mycket talar för en Saab 9-5 2,3t BioPower just nu.


Men förresten, var är det för fel på en gammal Skoda Octavia som är 9 år och har gått 17000 mil??

Inga kommentarer: