fredag 10 april 2009

Dagboksblad fredag 10 april 2009

Långfredag måste betyda att fredagen är extra lång, och då måste det väl vara OK att ligga och morna sig länge. Det gjorde vi. Sedan åt vi påskfrukost med ägg, äggröra, prinskorv och nybakade baguetter. Sedan drog det ihop sig till hundpromenad. Likt en jävla hundpromenadsamatör klädde jag mig alldeles för varmt. Jag höll på att brässera bort i värmen. Och ännu mer orutinerat hade vi glömt pengar hemma så vi kunde inte ens köpa en glass. När vi väl kom hem satt inte duschen helt fel kan jag säga.

Innan vi gick på promenad knep vi också årets första fästing på Ia. Den var stor som en ärta! En liten ärta. Därför gick turen efter promenaden mot ett av långfredagens öppna apotek (Tur man bor i en storstadsregion, så man kan köpa fästinghalsband till hunden även en långfredag.)

Hemkomna från fästinghalbandsköparturen började jag baka två stycken skink- och purjolökspajer som vi skulle ta med till svärmors påskmiddag lite senare. När pajerna var färdiga var det också dags att ge sig av, vilket vi gjorde.

Påskmiddag hos svärmor tillhör årets traditioner. Rent matmässigt kan man konstatera att det som skiljer påskmiddagen från julbordet är följande: Avsaknad av julskinka, närvaro av purjolöks- och skinkpaj och namnet på musten. Nu brukar vi ju inte träffas på midsommar i denna konstelation, men troligen hade middagen sett likadan ut, så när som på jordgubbstårtan och namnet på musten.

Hem kom vi sent, så det blev bara lite te och TV-soffan framför Animal Planet.

Inga kommentarer: