lördag 11 april 2009

Dagboksblad lördag 11 april 2009

Förutom att åka till svärmor och käka påskmiddag, innehåller även påsken traditionen att åka till mina föräldrars landställe över en dag. Den dagen var idag. Redan vid pass strax efter nio åkte vi iväg. Väl framkomna serverades det påsklunch. Sill, lax, prinskorv, äggröra och ägg.

Efter frukosten (eller om det möjligen var en lunch) begav vi oss iväg på promenad. Den gick till det så kallade kalkbrottet. Vi befinner oss alltså i Sörmland, och i dessa trakter dräller det av kalkbrott. Detta kalkbrott är inte längre i drift, och hela brottet har fyllts med vatten så det har blivit som en damm, eller sjö. På sommaren badar man i den dammen om man törs. Det är lite läskigt om man betänker att det säkert är en minst trettio fyrtio meter djupt. Idag var det emellertid fortfarande is på dammen, så det blev inget badande. Utom för Ia, som svalkade tassarna i kanten. När tassarna var svalkade gick vi hem och fikade.

Därefter förflöt eftermiddagen sovandes, gungandes i hammock eller görandes i stort sett ingenting. Mat lagades det förstås. Lamm!!! Det är väldigt gott.

Efter ytterligare en promenad där Ia fick springa lös på den stora ängen, drack vi eftermiddagskaffe och så var det dags att bege sig hemåt. Yngsta dottern valde att stanna kvar på landet, och den äldsta släppte vi av inne i stan, då hon skulle hem till en kompis. När vi kommit hem ägnade vi lite tid åt städning. Sedan var det hundpromenad, och strax ska vi sätta oss i TV-soffan med en kopp te, för att titta på det inspelade Så ska det låta från i fredags. Sen är det säkert läggdags.

Inga kommentarer: