lördag 25 april 2009

Dagboksblad lördag 25 april 2009

Helt otroligt! Jag har slutfört arbetet med staketet runt uteplatsen. Arbetet påbörjades sensommaren 2007 genom att vi då köpte material. Sedan dess har jag funderat på hur fan jag ska göra. Problemet har varit hur jag ska förankra stolparna längs den del av staketet som går längs kanten av plattorna på uteplatsen. (Jag klarar inte av att förklara problemet och det spelar egentligen ingen roll heller, men svårt har det varit) Jag hade nu bestämt mig för hur jag skulle göra, och satte igång med liv och lust. Då kommer frun och frågar "är det inte bättre om du gör så här?" Och visst var det det. Och jag tycker det är så roligt när två okunniga genom samarbete lyckas lösa ett problem. En idé föder en annan som den andre kan spinna vidare på och förädla och så småningom har man en hyfsad lösning av problemet. Nu vill jag inte påstå att staketet blev speciellt bra. Det är inte rakt, det är inte snyggt, det kommer inte hålla så länge, men just nu sitter det där!!!! Frun har dessutom börjat måla det, och det blir väldigt snyggt med S5040-Y70R, aka Falu rödfärgsnyans med linolja.

Dagen började emellertid med morgonfika och förhållandevis tidig hundpromenad. Det var lite kallt inledningsvis med kortbyxor, men efter en stund hade solen liksom fått ordning på temperaturen, och då var det ganska varmt. Efter hundpromenaden åkte vi och handlade det som saknades för att kunna färdigställa staketet, och så handlade vi mat. Sedan hem och så fortsatte jag med att arbeta med Dan Andersson inför onsdagen. När jag hade sovit middag arbetat klart med Dan Andersson, påbörjade jag staketet. När det var klart var det dags att laga middag. Lördag, 20 grader varmt och boendes i ett villaområde, då törs man inte annat än grilla Den som inte grillar en sån dag anses väl av de flesta som en fullständig idiot, så det var bara att dra fram grillen och konstatera att man är en före-människa. En sån som gör rent grillgallret före man ska grilla, inte efter. Och så konstaterade jag att tändvätskan var slut.

Efter middagen fortsatte jag med Dan Andersson medan frun fortsatte måla staket. Bortemot åtta blev det TV-soffan för de flesta av oss. Jag bakade dock en chokladtårta enligt ett recept jag just fått av en arbetskamrat.

Halv tio var det meningen att jag skulle delta i så kallad föräldravandring. Alla föräldrar som har elever på högstadiet ska nattvandra någon eller några gånger per år. Tanken är att några föräldragrupper på kanske tre till fyra föräldrar ska vandra runt i byn och se efter de snorungar vars föräldrar uppenbarligen skiter i att deras barn hänger ute och dricker öl. Jag tycker väl inte riktigt om detta, jag tycker fan föräldrarna får ta hand om sina barn själva. Det gör jag. Å andra sidan är jag jävligt medveten om att det faktiskt behövs, och att man av solidariska skäl borde göra detta. Tyvärr är jag ganska ensam om denna sista slutsats, för uppslutningen är sällan speciellt bra. Vissa föräldrar tycker väl som jag, varför ska jag ta hand om andras barn, och vissa föräldrar skiter väl i andras barn likaväl som de skiter i sina egna. Följden av detta blev att av cirka 15 kallade föräldrar var det bara jag som dök upp. Och då gav jag fanken och föräldravandrade direkt hem till väntande fika med chokladtårta och inspelningen av gårdagens så ska det låta.

Nu ska vi återigen strax somna till djurpolisen på Animal planet och sedan blir det väl läggdags.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gör man för att stryka över text ??????? i ett Worddokument. Hjälpfuktionen är inte till någon hjälp.
Lilla mamma

Hundblues sa...

Man markerar texten man vill stryka över, högerklickar på texten, väljer tecken och bockar sedan för genomstruken under rubriken effekter. Detta funkar i Word, men inte i PowerPoint. Där får man göra ett streck som man sedan placerar över texten.

Helena o Tosca sa...

Mmm, chokladtårta låter inte helt fel.

Hannah sa...

Jag skulle också välja chokladtårtan framför någon annan snorungar.

Hundblues sa...

Helena och Hannah, chokladtårtan blev faktiskt rätt bra. Och det händer ju att ni ibland befinner er hemma hos oss, och därför är det väl inte helt orimligt att anta att ni kan få smaka den någon gång.