torsdag 31 december 2009

Dagboksblad årets sista dag, torsdag 31 december 2009

Våra vänner som vi firat nyår med de senaste 9 åren svek oss i år och ville fira nyår själva (vad har vi gjort för fel? Nja, egentligen handlade det nog i huvudsak om att lilla mamma hade valt att komma på besök, och det gör hon inte speciellt många gånger per decenium). Det är lite svårt att veta hur man firar nyår utan gäster, men vi försökte så gott vi kunde. I princip gjorde vi precis som vi gjort tidigare år, men i mindre skala.

Dagen började som vanligt med hundpromenad i det fina vädret, och sedan åkte vi och handlade. Sedan hem och börja förbereda middagen, och därefter det traditionsenliga nyårsaftonsbastubadandet. Sedan var det dags att på allvar dra igång middagsmaten. Vi spes toast med skagenröra till förrätt, filodegsinbakad oxfilé med balsamvinägersås till huvudrätt .(man skulle ha 1dl balsamvinäger i såsen stod det i receptet. Min riktiga balsamvinäger kostar 9000 kronor litern, men jag hade inte lust att göra en sås för 900 spänn, så jag tog sån där fuskbalsamvinäger som man köper på Ica för 60 kronor/liter. Det blev bra det också.) Till efterrätt en fruktsallad där frukten fått ligga i en sockerlag smaksatt med vanilj och apelsin, och senare på kvällen rundade vi av det hela med en chokladtårta. (Marängbottnar och en chokladsmörkräm)

Kvällen i övrigt ägnades främst åt att spela fruns julklappsspel där ena laget ska sjunga en fras ur en melodi och så ska andra laget kunna texten till nästa fras. Turligt nog hade vi i vår ensamhet i alla fall besök av fruns syster, vilket innebar att vi i alla fall var två i varje lag (Äldsta dottern var borta på andra begivenheter.) Med avbrott för själva nyåret och fyrverkerriernas kulminering vid 12-slaget, spelade vi spelet fram till strax före 3. Lite sent för min smak. Eller egentligen inte, tre är en alldeles utmärkt tid att gå och lägga sig, men det är då rätt tungt att gå upp runt 8, vilket är att föredra eftersom det är då det börjar ljusna, och min princip är att man såhär års ska vara vaken under hela den tid på dygnet det är dagsljus. Men nu blev det så.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.