söndag 24 maj 2009

Dagboksblad söndag 24 maj 2009

Vaknade lite väl tidigt med tanke på när jag somnade, men masade mig i alla fall upp och gjorde morgonfika. När vi hade mojjat oss en stund steg vi upp och käkade frukost.

Äldsta dottern ska i morgon bitti flyga till Barcelona på skolresa, och det var en hel del saker hon behövde hjälp med att fixa innan dess. Det betydde att hon och frun åkte iväg till ett närliggande köpcentrum och jag gick ut på hundpromenad. Det var varmt, solen sken och fåglarna kvittrade, vad mer kan man begära av en söndagsmorgon? Runt en och en halv timme senare kom jag åter hem, och då var de andra också tillbaka. Därefter begav vi oss iväg för att handla mat och och skjutsa äldsta dotter hem till en kompis, där hon ska övernatta så att de får sällskap i morgon bitti. Klockan 4 ska de stiga upp för att hinna med bussen som ska ta dem till Skavsta flygjävlafält, som ju ligger långt åt helvete.

På vägen hem handlade vi jord, ståltråd, kantstöd (eller vad fan det heter, sånt där som man har för att skilja av en rabatt från gräsmattan), sekatör och trädgårdshandskar. Och när vi kom hem satte vi full fart med trädgårdsarbete. Gräsmattan klipptes igen (tredje gången, men gräset var så jävla högt första gången, så det blev inte bra ens efter två omgångar). Ett körsbärsträd som växte fel fälldes, ogräs rensades, och kantstöden försökte jag utan framgång att banka ner i jorden.

Till middag lagades det lammrostbiff och klyftpotatis. Det är mat som definitivt går ner utan bedövning kan jag meddela. När middagen var undanplockad blev det en hundpromenad. Det fina vädret som rått tidigare på dagen var som försvunnet. Det var så man funderade på om man skulle ta regnjacka och stövlar. Det gjorde vi nu inte, och faktum är att det var riktigt skönt.
Hemkomna rörde jag raskt ihop en kladdkaka, som vi sedan åt till fikat. En sådan ska helst stå några timmar, men om man inte planerar i tid, får man stå ut med att äta den färsk. Det gick det också. Sedan var det örontvätt på Ia, och sen har jag nu suttit och pillat ihop ett bildspel med bilder från Ordensmöte och liknande. På tisdag ska vi ha styrelsemöte (eller Mästare Råd som det egentligen heter) hemma hos oss, och då tänkte jag att dom kunde få se på ett bildspel medan dom väntar på att maten ska bli klar. Jag förväntas nämligen bjuda på middag. Nu är bildspelet klart och det är fanimej läggdags.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ju undra varför G och kompisen A? inte över nattade här i Vagnhärad och blev skjutsade av familjens farfar.

Lilla mamma

Hundblues sa...

Det har sina förklaringar i att A inte är inblandad i detta, utan det är S. (A hanterar sin transport från Brommaplan till flygbussen på annat sätt.) G och S hade en hel del att stå i innan dom var klara att åka, samt att dom dessutom skulle ha behövt förflytta sig till Vagnhärad, och då hade P varit inblandad och han hade inte riktigt tid till det.