söndag 10 maj 2009

Dagboksblad söndag 10 maj 2009

Då var årets första födelsedagskalas avklarat. Dock lite i förtid, men när jag verkligen fyller år är jag inte hemma, så idag var liksom enda chansen att kunna bjuda på lite kalas. Vi började som vanligt med morgonfika, men denna gång förstärkt med smörgås, och sedan var det hundpromenad.

När vi kom hem började jag lägga sista handen vid bakandet genom att smacka ihop en citronmarängpaj. Sedan förberedde jag middagen genom att steka wallenbergarna. Därefter var det dags att koka kaffe, koka te och duka fram. Strax efter två började gäster välla in. Förutom den vanliga släkten kom Tristan med familj, våra kära vänner från Bromma samt bekanta som vi faktiskt inte sett på nästan två år. Ändå bor de inte så rackarns långt bort. Det var verkligen roligt att få träffa dem igen. (Det var roligt att träffa alla andra också, men dom var det inte lika länge sedan man träffade.)

Efter kalaset var det middagsdags och sedan hundpromenad med spår. Idag gick det inte riktigt lika bra att spåra, fan vet varför. Ytterligare ett problem var att någon jävla hund hade käkat upp godiset som vi lagt i slutet av spåret. Vi la spåret i en av hundägare ganska välfrekventerad skogsbacke, så det var väl i och för sig inget oväntat. Men det var inte det som var problemet, det var i själva spåret som Ia enligt frun var mycket stirrigare än i går.

Hemkommen från hundpromenaden fikade vi med resterna från kalaset. Dock fick vi inte i oss alla resterna. Det återstår fortfarande 15 rullrån, 30 sandstorm, en kvarts chokladtårta och runt 40 bullar. Någon som har vägarna förbi så ring bara så vi hinner sätta på kaffet. Nu borde det dra ihop sig till läggdags.

6 kommentarer:

Hannah sa...

åh allt du hade bakat var förträffligt gott.. Synd att jag inte har vägarna förbi...

Anonym sa...

Grattis i förväg!

från oss i Mölnlycke

Karin sa...

Då får man lov att Gratínera i förväg då ..........
Hipp hipp, Hurra Hurra på din födelseda´ !!!!
Kramen till er alla

Hundblues sa...

Hannah, det är synd. Men det kanske finns något kvar, eller något nytt när vi träffas nästa gång.

Tack så mycket Mölnlycke, och tack Karin. Ses vi den 30 maj?

Karin sa...

SJÄLVKLART !!!!!!!!!!!!!

Hundblues sa...

KUL!!!!