fredag 1 maj 2009

Dagboksblad fredag 1 maj 2009

En ledig dag såhär i början av maj säger man inte nej till. Vi började dagen som sig bör med morgonfika. Så småningom blev det frukost och så hundpromenad. Som omväxling vandrade vi på lite okända marker. Det är inte alltid man kommer fram där man tror, men fram kommer man alltid. När vi kommit hem blev det fika, och sedan vidtog staketmålning för frun och jag åkte och handlade.

När jag kom hem efter handlingsturen gav jag mig på att göra apelsinsorbet. Dessvärre gjorde jag fel så den blev så inihelvete söt. Och har man för mycket socker i någonting som man försöker frysa kan det bli så att det inte fryser. Eller i alla fall inte stelnar. Jag har gått och smakat på sorbeten hela eftermiddagen och kvällen bara för att se om den fryser, och hittills har den inte riktigt gjort det. Men man kan ju också tänka så att den därför får precis rätt konsistens, vilket annars brukar vara svårt med egengjort sorbet.

Självklart måste man grilla till middag en dag som idag. Det gjorde vi också. Fläskfilé och fläsk-karré. Det gör inte ont. Efter middagen passade jag på att sova lite middag, och sedan drog det ihop sig till kvällspromenad med hunden. I alla fall om man skulle hinna med den före Så ska det låta, och det skulle man. Dessutom fick jag för mig att baka en tigerkaka till kvällsfikat. Jag hann precis vispa ihop den innan så ska det låta började, och lagom till det var slut var också tigerkakan klar. Men det gick att fika utan Så ska det låta. Sedan gick jag ner och satte en bröddeg, som ska gräddas i morgon bitti, så vi får färskt bröd till frukost.
Nu sitter jag framför datorn och pillar med bilder. Om en stund ska degen bakas ut, och sedan är det läggdags.

Inga kommentarer: