lördag 9 maj 2009

Dagboksblad lördag 9 maj 2009

Så har en dag i bakandets tecken gått till ända. Som tidigare nämnts var planen att stiga upp tidigt och gå hundpromenad, för att det skulle finnas tid till bakande. Men när vi vaknade klockan sex blåste det halv storm och det regnade som fan. Varken vi eller Ia hade lust att gå ut i det vädret så vi somnade om, och när vi vakande nästa gång sken solen. Snabb frukost och så ut på promenad. Runt två timmar senare återvände vi hem, men bara för ett kort ögonblick. Strax gick färden till affären för att handla ingredienser till bakandet.

Så började då bakorgien. Först satte jag en bulldeg, sedan bakade jag marängbottnar och därefter gräddade jag rullrån. Middag åts, och därefter hade jag bestämt mig för att spåra med Ia. Det var ganska länge sedan vi gjorde sådant, och när frun gjorde det senast gick det inge vidare. Därför la jag två enkla, mycket enkla spår, och efter någon halvtimme var det dags att ge sig av och låta Ia testa spåren, och si på fan, hon gick klockrent i bägge spåren. Fantastiskt.
Väl hemkomna från spår och hundpromenad, var det dags att baka sandstorm, men sen orkade jag inte mer. Det blir en paj i morgon bitti också. Så vidtog lördagsfika med nybakade bullar och sandstorm. Nu har jag suttit en stund framför datorn och pillat med bilder. Jag ska strax gå och plocka in kakorna i en burk och sedan somna i soffan framför TV:n

2 kommentarer:

Breezie sa...

Trevligt att det är fler än jag som ägnat helgen till bakande. Här har det bakats både lördag och söndag ;) då kalas väntas i morgon. Någon spårning har dock inte gjorts mer än att jag har gömt mig själv bakom ett och annat träd och genast var det en ivrig rackare som hittade mig:D
Långpromenader i både regn och solsken har hunnits med också ;)
Blir det besök i Dalarna snart till hundutställningen?
Önskar en trevlig kommande vecka.

Hundblues sa...

Man ska absoluntinte förakta de enkla aktiveringsmöjligheterna, som att gömma sig bakom ett träd. Allt man gör tillsammans är ju till glädje för både hund och hundförare.

Såvitt jag kan förstå blir det inget utställnignsbesök i Avesta i år. Ia är nedklippt och inte lämplig att ställa ut. Men det kan hända att det blir Dalarna senare i sommar. Jag kan alltid tänka mig en fika på Erik Larsgården (om den finns kvar i oförändrat skick), så man vet aldrig.