lördag 31 oktober 2009

Dagboksblad lördag 31 oktober 2009

Vaknade tidigt och gick upp och gjorde morgonkaffe. Så småningom, efter en seg morgon, rullade delar av familjen iväg mot Malmköping, och campingplatsen där vår husvagn står uppställd för vintern. På vägen dit stannade vi till i Strängnäs, i första hand för att hitta ett bageri där man kunde få lite fikabröd. Jag har varit i Strängnäs tidigare, framför allt på klassresa för 29 år sedan, och jag hade ett ungefärligt minne av var man kunde parkera bilen och var liksom centrumkärnan var någonstans. Vi åkte in i stan och snurrade runt. Vi såg, inte ett bageri, men väl ett kafé som var öppet och verkade väldigt trevligt. Men inte fan kände jag riktigt igen mig. Till slut gav vi upp, parkerade bilen och tänkte gå för att fika. Men innan vi gjorde det tog jag fram datorn och tittade på en karta över Strängnäs, och vi befann oss precis där jag hade tänkt att vi skulle befinna oss. Men uppenbarligen hade stan förändrats sen hösten 1980. När vi var där på klassresa bodde vi hemma hos vår klassföreståndare, som hade ett hus, eller snarare ett antal hus kring en gård i de äldsta delarna av stan. (Det var väl något slags sommarställe för hennes familj. I vanliga fall bodde hon i Solna) Och det var där vi hade parkerat. Jag var givetvis tvungen att gå och se om jag kände igen hennes hus, och det gjorde jag. Uppenbarligen bodde hon där numer permanent, eftersom hon är pensionär sedan drygt 10 år. Och såvitt jag kunde se var hon hemma, men jag valde att inte ringa på. (När vi hade en återträff för 10 år sedan i klassen var hon med, och då var hon ganska upprörd för att ingen av oss i klassen någonsin hade hälsat på henne i Strängnäs, vilket hon hade bjudit in oss till när vi slutade nian. Och eftersom jag sällan gjort som någon lärare sagt, vet jag inte om hon hade kunnat hantera att jag för en gångs skull gjorde som hon sagt.

I alla fall, vi fikade på Grassagåren. Ett underbart ställe, som dessutom passade hundägare, eftersom man trots att det var så sent på året, kunde sitta ute och fika. Vi köpte med oss två bullar och sedan satte vi kursen mot Malmköping. När vi lämnade husvagnen där för några veckor sedan kunde vi inte ställa den på den plats vi bokat, för det stod redan en annan vagn där. Det hade ju blivit lite fel någonstans. I stället ställde vi vagnen på en annan plats, och så lovade campingvärden att dra vår vagn till rätt ställe lite senare. Det löftet gav jag inte mycket för, men tro´t eller ej, när vi kom fram till campingen stod vår vagn uppställt på "vår" plats. Bara att dra igång värmen och bege sig ut på hundpromenad. Vi gick till konsum och handlade middagsmat, och så hem igen.

Efter middagen har vi tittat på DVD-filmer. Vi fick inte ta med oss digitalboxen, den ville de hemmavarande ha kvar hemma, så vi stoppade ner en massa DVD i stället. Kvällen har dels ägnats åt en Sherlok Holmes, och dels åt en underbar vestern med John Wayne. Vagnen är nu varm och go, så det är väl bara att lägga sig. Vi har ju fått både kvällsfika och kvällsmat, så nu återstår bara en tesked tandkräm.

Inga kommentarer: