söndag 4 oktober 2009

Dagboksblad söndag 4 oktober 1009

Att få dagen att gå ihop var en riktig utmaning. På schemat stod att köra husvagnen till Malmköping för vinteruppställning, att laga till en god söndagsmiddag samt att baka kanelbullar med anledning av kanelbullens dag och bjuda vänner på dessa bullar. Till detta får väl läggas behovet av sovmorgon till följd av att man var ute och svirade sent på igår kväll.

Vi masade oss i alla fall upp så att vi kom iväg med husvagnen strax efter 10. Knappt två timmar senare rullade vi in på Malmköpings camping, och kunde konstatera att på den plats vi bokat stod det redan en husvagn. Medan campingvärden forskade i vem det var och varför han stod på vår plats, ställde vi upp vagnen på en annan plats. Vi kokade oss kaffe och lite senare en korv till lunch, och fick så småningom reda på att han som ställt vagnen på vår plats inte var på plats i Malmköping och hade tänkt stå ytterligare några veckor. Då erbjöd sig campingvärden att dra vår vagn på plats när den nuvarande vagnen åkt därifrån. Hur det kom sig att han stod där fick vi aldrig någon klarhet i. Våra planer att ta en promenad sket sig eftersom det regnade som fan hela tiden. I stället åkte vi hem.

Det gick betydligt snabbare och enklare att köra hem utan husvagn än att köra det med husvagn. Hemkomna satte jag raskt en bulldeg och påbörjade köttgrytan till middag. Bortemot sju var middagen uppäten och kanelbullarna bakade, och vi kunde fika tillsammans med våra gäster. Det blev en angenäm avslutning på helgen.

Inga kommentarer: