fredag 22 april 2011

Dagboksblad fredag 22 april 2011

Som sagt, inte fan kunde jag lägga mig innan jag hade flyttat om alla filer och installerat photoshop elements. Innan jag hade gjort det hade klockan blivit närmare tre.

Vaknade några timmar senare. Drack morgonkaffe. Fortsatte med datorn och PSE medan frun gick en liten sväng med hunden. Sedan åkte vi till mina föräldrars sommar- (och vinter-)ställe, för at fira påsk och födelsedag. När vi kom dit serverades påskfrukost/lunch med sill, ägg, prinskorv, äggröra, lax, kalvsylta och annat gott. Därefter var det dags för hundpromenad. Det var jävligt varmt visade det sig, fast det inte alls kändes så när vi kom ut. För en gångs skull gick vi ut på den otroligt fina udde där jag brukade bada för 100 år sedan. Den udden ligger väldigt nära sönerna Grundéns hus (sönerna till Per Grundén). De sönerna har hävdat att de inte vill ha folk på den udden för det är deras udde. Dessvärre har dom inte förstått att udden inte är inom syn- och hörhåll från deras hus, och således enligt allemansrätten mycket väl får beträdas. Så det gjorde vi. Det hade växt upp en del sedan jag var där för 20 år sedan kan jag säga. Sedan gick vi hem och fikade.

Efter fikat blev det så småningom dags för att laga middag. Traditionellt lammstek. Och jag hade fått tag på en lammstek med ben, svenskt färskt lamm. Vansinnigt gott. Och till efterrätt inkokta päron med hemmagjord kolasås.

Därefter var det dags att åka hem för att äldsta dottern skulle hinna hem i tid till kvällens fest. UNF arrangerade något som hette Klubb Sobeer, det skulle hon gå på. När vi släppt av henne i stan åkte vi hem. Promenerade hund och tittade på så ska det låta, fikade och sedan var det i princip läggdags eller datordags, lite beroende på vilket humör man var på.

Inga kommentarer: