måndag 5 juli 2010

Dagboksblad måndag 5 juli 2010

Vaknade i morse. Hörde inget regn. Hade inte så väldigt ont i halsen och kände mig inte så febrig. Men frisk? Knappast. Det har blivit till att hålla sig upprätt med hjälp av bamyl idag också. Efter en väldigt seg morgon (lång sovmorgon, många som skulle duscha och allmän seghet) kom vi så småningom iväg till staden för att det skulle handlas en del. Bland annat köpte jag nya shorts och en sockerkaksform i silikon. Jag insåg härförleden att man till nöds kan köpa sockerkaksmix och baka själv. Mix är något som inte kommer in i mitt hem, men det kan ju vara OK att använda under såhär fältmässiga former. Att jag köpte en form i silikon beror på att den ska ta liten plats och inte väga något för att vara välkommen i husvagnen. (Beredningsbunke, visp och slickepott tillhör redan standardutrustningen i vagnen.)

Dagens fika intogs på Café slussvakten. Så vitt jag vet Karlstads enda anständiga kafé. Sedan lite mer handlande och så åkte vi hemåt. Vi har under flera dagar försökt hitta en ny husvagnsgrill. Den gamla har liksom rostat sönder efter en 6-7 år ute i fält. Men det har varit väldigt svårt att hitta "rätt" modell. Men nu lyckades vi faktiskt hitta den på Biltema. Så nu kan vi grilla igen. Ska bara montera ihop grillen först, vilket säkert inte är det lättaste.

Till middag åt vi fläskfilé med färsk pasta och pesto, och därefter påbörjade jag själva invigningen av den nyinköpta bakformen. För ändamålet hade jag köpt kakmix för mjuk pepparkaka. Den blev faktiskt riktigt bra. Dels fungerade formen bra, och dels smakade denna mix inte lika mycket mix som sockerkaks- och citronkaks-dito gör.

Det blev fika med mjuk pepparkaka och filmtittande. Nu har vi just fått i oss kvällsmaten, och det är väl lika bra att gå och lägga sig, för i morgon åker vi vidare mot Ransäter.

Inga kommentarer: