måndag 12 juli 2010

Dagboksblad måndag 12 juli 2010

Jävlar vad varmt det hade varit i husvagnen i morse utan AC. Efter morgonkaffe, hundpromenad och frukost satte vi igång dagens aktiviteter. Vi började lite strategiskt med att besöka hundbadet som ligger bara några hundra meter från campingen. På så sätt kylde vi av hunden innan vi satte in henne i bilen och begav oss ut på dagens äventyr. Första stoppet blev Caferian i Örnahusen. (Puh, det fanns kvar.) Där inhandlades bullar och småkakor till kvällsfikat. Sedan tänkte vi liksom pricka av en av alla dessa sevärdheter på Österlen som vi ännu inte besökt, Dag Hammarskölds Backåkra. Det var inte speciellt märkvärdigt. En gård som låg fint och med fina ängsmarker runt om där vi promenerade lite, men i övrigt inget speciellt. Vi åkte då vidare till det smått legendariska kafét Backagården. Där fikade vi! Sedan fortsatte vi till Kåseberga för att äta årets fisk. Jag köpte en sillsmörgås och drog i mig. Fortfarande varmt som attan var det. Vi fortsatte till en djuraffär som ligger i närheten, där vi köpte en sådan där "disktrasa" som man har för at kyla ner hundar, och för all del även hästar med. Sedan fortsatte vi hemåt. När vi kom till campingen drog vi igång AC i husvagnen och sedan la sig alla flämtande ner på var sin säng, och så bara sov vi i några timmar. Snacka om att vara trött av värmen.

Utvilade åkte vi och handlade, och sedan hem för middag. När vi hade ätit, diskat och sovit middag gick vi på en hundpromenad in till stan och köpte glass, och sedan gick vi hemåt igen för att fika. Det är fortfarande varmt, väldigt varmt. Nu sitter jag i förtältet och jag har inte fläkten på för att få upp värmen. Möjligen skulle jag kunna använda fläkten till att blåsa runt luften i förtältet för att få ner temperaturen. Men det gör jag inte. I alla fall är det väldigt skönt att sitta här i förtältet. Och strax kan jag gå in i en sval husvagn och lägga mig att sovan.

4 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

En trasa för att för att kyla ner hundar eller hästar. Så praktiskt. Kanske man ska ta och leta upp.

Hundblues sa...

Den är bra! Man kan även torka blöta hundar med den

Anonym sa...

Åh, en sån har jag haft i ett par år! Super till både och även om den bor i stallet just nu.
Suz

Hundblues sa...

Vi har också haft en sådan i flera omgångar. Men efter lite vanskötsel börjar den mögla och blir ganska äckligt. Det är verkligen bra.