lördag 3 juli 2010

Dagboksblad lördag 3 juli 2010

Så hade det blivit dags för avfärd från Bohuslän. Det var inte första gången vi var i Bohuslän, men ju mer man är där, desto mer upptäcker man att man inte hunnit med. Nästa år får vi nog fan avsätta en hel vecka för ändamålet.

Halv åtta rusade vi upp för att dricka morgonkaffe, promenera hund och göra frukost. Sedan skulle allt sjöstuvas i husvagnen, och förtältet skulle tas ner. Allt gick galant och runt 11 rullade vi ut från campingen. Frågan var bara vart vi skulle. Jag ansåg att Bomstabadets camping alldeles utanför Karlstad var ett bra ställe. Där har vi ju bott förr. Äldsta dottern kände dock att hon skulle vilja prova något nytt, och det kan man väl egentligen inte klandra henne för. Men vad finns det för spännande alternativ mellan Uddevalla och Karlstad? Mellerud, Åmål Säffle? Eller varför inte Dals Långed? Åmål var trestjärnig, så det sket vi i. Mellerud var inte tillräckligt långt bort från Kungshamn och Dals Långed, det är ju ett helvete. Återstod Säffle. Vi åkte ut till den campingen. Det verkade fin, men den var belägen 6 km utanför Säffle, och vad gör man i Säffle i tre dagar? Det blev trots allt så att vi till slut vevade ner stödbenen i Karlstad. Men innan vi kommit så långt blev det fika i Vänersborg (så klart). I Vänersborg fikar man på Skräcklestugan och där äter man våfflor. Det gjorde vi. Det är också alltid spännande att köra in i småstäder och försöka parkera när man har en husvagn hängande där bak. Det gick som galant.

När vi klev ur bilen i Vänersborg upptäckte vi hur innihelvete varmt det var. I princip olidligt. Skönt at åka en luftkonditionerad bil en sådan här dag.

Så småningom var vi framme vid Bomstabadets camping och vi kopplade raskt inte ström så vi kunde starta AC även i husvagnen. När stödbenen var nedfällda åkte jag och handlade middagsmat. Sedan hem och laga den och äta den. Därefter var jag helt slut och behövde sova middag. Vaknade någon timme senare och kände mig jävligt eländig. Trött och febersjuk. Fram med aspirin, trycka i sig två, och sedan bita ihop och börja resa förtältet. Det var riktigt svettigt kan jag säga. Därefter var det filmtajm. En Irene Huss-film blev det och fika därtill. Tråkigt nog drabbades yngsta dottern av huvudvärk och har nyss spytt ner hela husvagnen (nåja, diskhon i alla fall). Troligen ett resultat av för mycket värme, för lite vätska och för lite mat under dagen.

Nu sitter jag i förtältet och skiver dessa rader och det är fortfarande jävligt varmt ute. Det behövs minsann ingen fläkt i förtältet idag. Och jag har också kommit ihåg varför jag vill tillbringa semestern i Skåne eller i Bohusländ. Dessa bägge landskap saknar mygg. Det gör inte Värmland. Fan här ska vi stanna en hel vecka, först några dagar i Karlstad och sedan ytterligare några dagar på Ransberg. Och mygg finns det. JAG HATAR MYGG!!

Nu tänker jag sova.

Inga kommentarer: