måndag 19 juli 2010

Dagboksblad måndag 19 juli 2010

Sådärja, då har vi fricampat en natt. Det gick bra, och det visade sig att batteriet i husvagnen tagit väldigt mycket stryk under vintern, för det räckte bara en natt. Sedan varnar elektroniken för "lågt batteri". När vi käkat frukost konstaterade vi att den plats vi skulle få flytta till var tom, så vi drog iväg vagnen dit och ställde upp det och kopplade in elen. Sedan begav vi oss iväg på dagens utflykt. Först till järnvägsstationen för att köpa tågbiljetter till barn som vill åka hem tidigare, och sedan full fart mot Öland.

Vi har varit på Öland en gång tidigare, så vi visste att alla jävla stockholmare åker norrut på Öland. Därför åkte vi söderut. Så långt söderut det gick att åka. Dvs vi landade på Ölands södra udde. Där köpte vi glass och tittade på havet. Men ungefär halvvägs var vi tvungna att fika. Och då fick vi bekräftat det vi sedan tidigare besök misstänkte. Öland är inget paradis för den fikasugne. Det är ont om kaféer, och de som finns är fan inte mycket att ha. Vi hittade något, Bo Pensionat, som i alla fall utvändigt såg bra ut. Men dom serverade industribakade pajer och kaffet hade stått på värmning under LÅNG tid. Inte mycket att ha mao.

På väg tillbaka till campingplatsen handlade vi middag. Hemma lagade vi till denna middag, och sedan var det meningen att jag skulle hem till min arbetskamrat och jamma lite. Men han hade dessvärre drabbats av något. Inte jazzbacillen, men kanske av matförgiftning, så han var inte så sugen på sylt. I stället promenerade jag hund medan andra spelade minigolf, och sedan var det dags för van Weteren på TV, så det tittade vi på och fikade till. Och sedan var det inte så mycket mer att göra än att slagga in.

Inga kommentarer: