lördag 17 juli 2010

Dagboksblad lördag 17 juli 2010

Jävlar vilken smäll va? Klockan 4 kom det åskväder som det hade varnats för på radion i går. Det smällde rätt bra, och det regnade ändå bättre. Samt blåste. Lite halvsvårt att sova i oväsendet, men det gick hyfsat. När AC:n i husvagnen bortemot halv sju tyckte att det blivit för varmt och drog igång kylan dog hela skiten. Ingen spänning in i husvagnen, och ingen spänning ut från elstolpen heller. Dessutom luktade det bränt i elstolpen. Inte mycket att göra åt. Bara att slå över kylskåpe från el- till gasoldrift, och sedan somna om igen. Efter frukosten gick jag till receptionen och klagade över att vi inte hade någon el. Det verkade dessutom som om det bara var vi som inte hade el. Alla grannar hade. Någon timme senare kom elektrikern och konstaterade att kontakten i elstolpen hade brunnit upp. Han påstod att det berodde på att jag inte stoppat i kontakten ordentligt. Jag påstod att det hade jag visst gjort. Nåväl, det ordnade sig, och precis innan vi skulle åka iväg kunde jag slå över kylskåpet på eldrift igen.

Dagens utflykt bestod först av ett besök inne i Simrishamn och en rundvandring på lördagsloppmarknaden. Sedan ett besök i djuraffären och sedan ställdes kursen mot Backagården, för en favorit-i-repris-fika. Sedan åkte vi till Kiviks musteri och handlade lite cider och annat man inte kan leva utan (hallonkräm till exempel). Sedan hem och trilla och steka köttbullar. Självklart gör jag egna köttbullar. Färdigköpta dito kommer inte på fråga.

Medan frun diskade låg jag och läste en god bok. Medan fru, barn och hund promenerade in till Simrishamn och köpte glass låg jag och läste en god bok. Medan frun fällde förtältet låg jag och läste en......näe, det gjorde jag inte. Vi fällde förtältet tillsammans. Vi ska ju dra i morgon bitti, och om det då regnar är det inge roligt. Därför gäller det att fälla förtältet medan den ännu är torrt. Sedan kvällsfika, och nu ska jag gå och lägga mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Shit, är något avis trots åskväder! Vi var ju i trakten samma tid förra året och hade väääldigt gärna varit där nu också. Men kommer tid kommer råd!
Vi far till Stockholm några dagar snart och det går inte av för hackor det heller. Även om Graz får stanna hos släkten i V-ås då, hon gillar inte storstadslivet. // Suz

Hundblues sa...

Vi såg inte er i Ystad är vi var där, fast vi letad. Nu vet vi vad det berodde på. Ni var inte där. Tråkgt. Det är ju så fint och trevlig. Vi ligger nu på en camping i Kalmar, och man märker direkt en skillnad på stämningen. Men Stockholm, är det något att stå efter? Ja, det kanske det är om man inte bor där året runt. Vi får väl se om vi ses där€ i stället för Ystad. Vi kommer ju hem snart.