lördag 6 november 2010

Dagboksblad lördag 6 november 2010

Nackdelen med att bo i husvagn och vara lat är att det är långt till toaletten. Vi har toalett i vagnen, men den late orkar inte tömma den, så den är oanvänd. När jag masade mig iväg till servicebyggnaden runt halv åtta på morgonen såg jag att det skulle bli en väldigt fin morgon. Egentligen borde man gå ut och fotografera konstaterade jag. Men det är rätt skönt att gå och lägga sig igen och lyssna på Ring så spelar vi. Gå upp lite senare, koka morgonkaffe och sedan fortsätta att halvsovandes lyssna på ring så spelar vi. Det gjorde vi. Och lagom till melodikrysset blev det frukost. Planen var att åka hem mitt på dan för att på kvällen gå på kalas hos bekanta. Men först en hundpromenad runt stan byn, och så hem för lite förmiddagsfika.

När vi sitter och fikar och funderar på om det var fika eller middag vi ska bli bjuda på, kommer vi på den geniala idén att titta på SMS:et med inbjudan vi fått. Fika står det att det blir. Och att det är den 13 november står det också. FAN!!! Vi som trodde det var idag. Tja, inte mycket att göra åt. Vi tröstar oss med en liten promenad med kamera och hund runt campingen, och jag tar en del mindre lyckade bilder, och säkert någon bild som blev bra också. Sen åker vi emellertid hemåt. På vägen hem stannar vi och köper middagsmat och Gustav Adolfsbakelser. Det är ju Gustav Adolfsdagen idag, och det måste firas.

Väl hemma hittar vi äldsta dottern som är där och pluggar, och tillsammans med henne och svärmor, som kom på besökt, hedrar vi Kung Gustav II Adolf genom att trycka i oss lite bakelser. Denna bakelse har ju sitt ursprung på Bräutigams i Göteborg, och enligt utsago var det en ganska äcklig bakelse. Men konditorn på Ica i Sundbyberg hade varit lite kreativ och hittat på en riktigt god Gustav Adolfsbakelse. När kungen var firad åkte vi till kyrkogården för att tända lite ljus, lämnade äldsta dottern vid tunnelbanan och åkte hem, för att käka middag.

Efter middagen en hundpromenad, och sedan satte vi oss i TV-soffan, och där blev vi sittande resten av kvällen. Ända tills något barn ringer och säger att dom (bägge barnen) vill bli hämtade hemma hos sin moster, där dom tillbringat kvällen. Vi packar in oss och hunden i bilen och ger oss iväg. Hemkomna är det nu inte så mycket mer att göra än att gå och lägga sig.

Inga kommentarer: