lördag 20 november 2010

Dagboksblad lördag 20 november 2010

Vaknade alldeles försent. Konsekvensen av det blev att jag inte kunde följa med ut på hundpromenad, utan var tvungen att åka till stan med äldsta dottern. Vi hade ett inköp att göra, och hon skulle på andra evenemang lite senare på dagen, så det blev till att dra järnet. En den obligatoriska espresson på Primafila begav vi oss till SkoUno på Gamla Brogatan, och här inhandlade vi oss varsit par Dr Martenskängor. Mina med stålhätta, och dottern utan. Sedan gick hon iväg på sitt evenemang och jag drog mig hemåt, efter den obligatoriska andra koppen espresso på Primafila på Upplandsgatan. Väl hemma fikade vi lite och sedan åkte vi och handlade. Därefter en korvmäbrö till lunch. Lite städande och så småningom dags att börja laga middag. Vi hade bjudit några av våra bästa vänner på middag, och bortemot halv sex drällde de in.

Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat (jag hade ju lagat den själv), trevligt umgänge, roligt sällskapsspel och fika. Själva huvudnumret för kvällen var ju egentligen att fira småkakornas dag, så efter middag och efterrätt dukade vi fram sju sorters småkakor, samtliga bakade av yngsta dottern. Förbannat goda kakor (varifrån kan hon ha lärt sig det?)

När gästerna hade åkt hem var det dags för kvällens sista hundpromenad, och jag passade på att prova mina nya kängor. Och precis som utlovat fick jag skavsår direkt. Man måste ha strumpor som går ovanför skaften på kängorna, annars skaver kängkanten ett rejält sår. Jag vet.

Nu har vi druckit te, det finns fortfarande en del att röja i köket, och man kan säkert se lite på TV innan man går och lägger sig. Vi får se vad som lockar mest.

Inga kommentarer: