fredag 5 november 2010

Dagboksblad fredag 5 november 2010

Som sagt, ledig dag. Den började tidigt som fan med att frun gick ut på golfbanan med Ia, medan jag satt vid datorn och meckade bilder. När hon kom hem käkade jag frukost, (hon hade gjort det redan innan hon gick ut) Efter lite packande kunde vi åka iväg mot Malmköping och husvagnen, där vi tänkte tillbringa dagen och morgondagen.

Innan vi åkte till Malmköping stannade vi till i Strängnäs och fikade. Grassagården har vi besökt tidigare, så dit gick vi igen. Och eftersom det var så lite besökare där fick vi ta med Ia in, så vi kunde fika inne idag. Annars hade vi räknat med att sitta ute och fika. Efter fikat gick vi en sväng i Strängnäs, och sedan satte vi kurs på Malmköping.

När vi kom fram till husvagnen och skulle låsa upp den upptäckte jag till min förskräckelse att den var olåst. Vi måste ha glömt att låsa den när vi åkte därifrån senast. Ganska obra. Men allt var orört i vagnen. Och kallt var det också. Men vi körde igång värmaren på gasol och så körde vi en värmefläkt, så efter 45 minuter var det runt 15 grader i vagnen, och efter en timme var det 20.

Planen var att käka middag på Plevnagården, den närliggande restaurangen. Vi ringde dit, bara för att försäkra oss om att det var öppet och att man inte behövde boka bord. Morsning. Det var fullbokat hela kvällen, hela helgen, och ytterligare några helger framöver. Det är ju helt otroligt, en liten sketen restaurang i en liten håla mitt ute i ingenting.... fullbokat!!! Eftersom det inte fanns någon plan B fick vi sätta plan C i verket, dvs gå till konsum och handla middag. Vi hade ju inte med oss någonting för sånt, ingen pasta, inget ris, ingen potatis, inte ens smör att steka något i. Men det löste sig. Det blev biff med pasta och champinjonsås. (Självklart egengjord sås, inget jävla blåband- eller knorr-pulver)

Middagen lagades, åts och diskades, hunden promenerades och så blev det fredagskväll med Doobidoo, Skavlan, och Animal planet. Så mycket mer bjöd inte kvällen på, men trevligt var det.

Inga kommentarer: