torsdag 12 augusti 2010

Dagboksblad torsdag 12 augusti 2010

Vaknade till, tro´t eller ej, SOL. En bra början på dagen. Förmiddagen ägnade vi åt att göra i princip ingenting. Läsa och skriva mao. Sedan sammanstrålade vi med mina föräldar på Limtorget. Dom var på väg hem från Bohuslän, och då passerar man i princip Limtorget. Där fikade vi. För en fem sex år sedan fanns det på Limtorget ett kafé som hade fullständigt underbara smörgåsar, och bakverken och servicen i övrigt var också högklassig. När vi kom dit ett år visade det sig att kaféet hade bytt ägare, och raskt blivit inte något annat än ett ordinärt kafé som hela Sverige är översvämmat av. Jävlar vad vi blev besvikna. Detta var konsekvensen av att förälska sig i ett kafé. Nåväl, vi har inte varit där sedan dess, men när vi gick föbi kafét för några dagar sedan såg det riktigt bra ut igen, så besutade att ge det en chans. Okey, smörgåsarna var inte lika fina som sist, men dom var mycket bra, och kaffebrödet i övrigt såg också ut att hålla hög klass. I övrigt var det också bra. Besöket där blev alltså någn slags återupprättelse. Vi kommer definitivt att fika där fler gånger.

Sedan åkte vi till Skara. Vad vi nu skulle där och göra. Fika kanske. Men vi hittade inget roligt kafé, så vi åkte vidare till Varnhem och fikade där i stället. I Skaras bokhandel hade jag sett en bok som handlade om Sivans ost i Vara. En kort flukt i boken gav vid handen att Sivan sålde ost i Vara, och det var inte vilka ostar som helst. Det var LAGRADE ostar. Vi beslöt att åka dit.

Jag vill int påstå att man inte klarar sig utan dem, men med en telefon man kan surfa på och en navigator går det ganska lätt att lokalisera och ta sig till Sivans ostvagn på Stora torget i Vara. Och det var definitivt värt ett besök. Kanonfina ostar. Sen åkte vi hem och käkade middag.

Kvällen ägnades åt läsa skriva titta på djurpolisen och spela ett nytt spel vi köpte i bokhandeln i Skara. Matspelet. Kunskap om mat och maglagning testades. KUL!

Sedan var det läggdags.

Inga kommentarer: