lördag 7 augusti 2010

Dagboksblad lördag 7 augusti 2010

Eftersom inga barn var hemma (dom sov över hos sin moster) flög fan i oss, och efter morgonfikat åkte vi till stan för att promenera hund och käka frukost. Det finns ett kafé i stan som heter Himlavalvet. Det ligger i anslutning till observatoriemuseet i Observatorielunden. Vi började med att gå dit, men dessvärre hade dom inte tänkt öppna förrän en timme senare, så vi fick börja med hundpromenaden i stället. Av någon konstig anledning hamnade vi utanför butiken Lakritsroten, och dom hade öppet. Det gjordes en del inköp kan jag säga. Sedan fortsatte vi att promenera så att vi lagom till klockan 12 åter befann oss vid kafé Himlavalvet. Det hade börjat regna lite, men dom hade parasoll man kunde sitta under. Så där satt vi och käkade smörgås och lyssnade på musiken från Stora Skuggan. Det lär pågå någon slags hårdrocksfestival där borta, och musiken hördes tydligt ända till Observatoriekullens topp. Sen åkte vi hem.

Väl hemma vidtod pälsvård på hund. Vi har fortfarande inte kammat ut alla tovor och fått bort all underull. Det är ganska mycket kan jag säga, och Ia är inte alltid så samarbetsvillig. Det är utställning i Askersund nästa helg, och vi åker på semester på måndag. Då gäller det att hunden är färdigkammad och klippt innan vi åker iväg. Det blev en hel del kammat, men när dagen var slut var ännu inte alla tovor det.

Till middagen kom alla barn och deras moster, och till kvällskaffet kom även svärmor. (Det var väl min jordgubbspaj som lockade.) Detta gäng ockuperade TV:n med Singstar för resten av kvällen, så det blev inte mycket TV-tittande. I stället kammade vi hund! Emellan alla kamningar hade jag dock hunnit baka bröd också, så när vi inte orkade kamma mer blev det te och nybakat bröd. Sedan kom ett åskväder som omöjliggjorde både TV-tittande och datorarbete. (Har man en gång fått både TV och dator förstörd av åska är man ganska benägen att dra ur alla sladdar så fort det närmar sig ett åskväder. I stället blev det läggdags i skenet av blixtarna.

2 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

Utställning, skoj!

Hundblues sa...

Helena, det återstår väl att se :-)