lördag 14 augusti 2010

Dagboksblad lördag 14 augusti 2010

Kvart i sex rusade vi upp ety det var hundutställning i Askersund som var dagens huvudnummer. Och det gäller att vara på plats i tid. Det var vi. Strax efter 8 rullade vi in på parkeringen, och runt halv nio hade vi fått upp tältet och installerat oss. Det var över ett år sedan vi ställde ut Ia, och hon har egentligen aldrig gått speciellt bra. Hon har nästan uteslutande fåt tvåor (vilket inte är så roligt.) Men det var länge sedan och hon skulle kunna ha växt till sig. Det var det vi ville ha reda på. Det var därför vi hade anmält oss. Dock kändes inte vår klippning riktigt bra, och vår uppfödare var inte på plats och kunde därför inte rätta till det. Dessutom hade Ia fikat mer och motionerat mindre på semestern än vad som kanske var lämpligt. Hon var lite fet helt enkelt. Bedömningen från domaren blev som vanligt en tvåa, men enligt domaren berodde det på att hon var lite seg i rörelserna. Och det var hon. Ia var inte alls speciellt taggad att visa upp sig. Men är det inte värre än så, så har vi en etta som i en liten ask på utställningarna nästa vecka.

Sedan åkte vi tillbak till Odensbacken. Där tillbringade vi eftermiddagen på ungefär samma sätt som gårdagskvällen, i som det heter goda vänners lag, ute i trädgården. Det var för varmt för att egentligen göra något, och hundpromenad var inte att tänka på. Så småningom blev det dags för middag (grillat revbensspjäll och grillad flintastek), och det var riktigt gott.


Efter middag och mer umgänge blev det dock så småningom så svalt ute att man kunde gå en hundpromenad. Trodde vi. Men väl hemkomna kände man sig ganska angripen av promenden. Emellertid fortsatte kvällen på samma sätt, som gårdagskvällen, och så småningom blev det dags att dra sig tillbaka till husvagnen för att sova.

2 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

Ja lite seghet borde inte vara nåt problem att bota på en lagotto.
Bättre lycka nästa gång. Var är ni då?

Hundblues sa...

Norrköping nu på lördag och Eskilstuna på söndag. Sedan är det barberaren som gäller.