måndag 23 augusti 2010

Dagboksblad måndag 23 augusti 2010

En kanonvecka. Frun är i Dannmark hela veckan. Sålunda börjar dagen med att lämna hund på dagis. Sedan hem och hämta husvagnen och köra den till verkstaden för service. (Och ge fan i att gå in i någon ny vagn. Sånt kan bli så dyrt. Det blev det ju förra året i alla fall.) Och sedan till jobbet.

Efter en lagom inspirerade arbetsdag var det dags att åka hemåt. Handla det nödvändigaste på vägen till hunddagis, hämta hund, hem och laga mat och sedan iväg för att köpa en Soda stream och handla resten av veckans mat. Vi började med Soda Stream, på Media Markt. När vi kom ut ur butiken tyckte jag att kartongen kändes väldigt lätt. Det kändes bara som om den innehöll en kolsyrepatron, vilken man också kunde se. Den var igentejpad och det stod att om man bröt tejpen gällde inte öppet köp. Jag gick rakst tillbaka till butiken och påpekade att kartongen kändes tom. Men i stället för att bara få gå in och hämta en ny, skickades jag iväg till "verkstad och retur" och fick stå där i 10 minuter. Sen fick jag en ny. Jag kunde inte låta bli att fråga om dom skulle trott mig om jag kommit tillbaka om en vecka och sagt att kartongen var tom när jag öppnade den. Hon svarade att hon inte hade hade haft något val. Och för övrigt kan dom ganska väl läsa kunden. Dom vet vilka dom ska hjälpa och vilka dom kan säga "lägg och och gå hem" till.

Sedan åkte jag och handlade. Och sedan hem och laga middagssoppan till morgondagen. Och vips var klockan mer än den borde vara.

Inga kommentarer: