tisdag 10 augusti 2010

Dagboksblad tisdag 10 augusti 2010

Så vaknar man åter upp i Sveriges vagga (Länge leve Dag Stålsjö. Ni som tror att Sveriges vagga är Uppsala, släng er i väggen!). Fan tro´t men solen skiner. Efter frukosten drar vi iväg för att leta efter ett kafé som vi fikade på för länge sedan, troligen minst 8 år sedan. Problemet var att vi var inte säkra på om vi tänkte på samma kafé och vi visste än mindre var vi skulle leta. Men tro´t eller ej, vi lyckades tillsammans få ihop en bra bild av vilket kafé vi tänkte på och ungefär var det borde ligga. Och vi åkte rakt på det. Kafé hjulet på östsidan av Kinnekulle. Dessvärre var det stängt, så vi fortsatte via Österplana och Medelplana till hantverksbyn Falkängen i Hällekis. Där vandrade vi stuga in och stuga ut, till vi sett allt. Man kan säga att det går gansk mycket skit, som handmålade piasavakvastar, handmålade toalettpappershållare och smidda hållare för kaffefilter, på varje intressant sak. Vi åkte därifrån en stickad yllesjal och ett fågelbad i betong utformat som ett rabarberblad rikare. Färden ställdes då mot Hällekis säteri för att fika. Det blev smörgås och sedan en blåbärsmuffin. Jag är principiellt skeptisk mot alla muffins. Jag har på alltför mång kaffelattebarer käkat allför många torra, för stora och äckligt feta muffins. Men denna muffin var helt enkelt underbar. Stället är ju känt för sitt goda kök och fina kaffebröd. I alla fall i initierade kretsar.

Sedan åkte vi tillbaka till Lidköping. Vi promenerade i stan och letade upp en skivaffär som vi fått tips om. En affär som företrädesvis säljer skivor med Rockabillymusik. Vi gick därifrån 700 spänn fattigare och fem skivor rikare. Vi handlade kaffebröd till kvällsfikat på Garströms och sedan handlade vi middag och åkte hem och lagade den.

Före myskvällen skulle börja tog vi ytterligare en promenand med hunden. Sedan hem och titta på resten av Förnuft och känsla (varför har dom redan slutat med Morden i Midsomer?) och fika till detta. Därefter lite djurpolis och kvällmat, och sedan läggdags.

Inga kommentarer: