onsdag 11 augusti 2010

Dagboksblad onsdag 11 augusti 2011

Vaknade till ett jävla regnväder, men så småningom slutade det regna och efter frukosten gick frun en hundpromenad medan jag arbetade lite. Jodå, jag har semester, men ibland kan det vara enklare att koppla upp sig någon timme på morgonen i stället för att utse ersättare och sätta in dom i allt arbete. Och så var det i detta fallet.

Sedan åkte vi in till stan. Vi började på Rörstrands fabriksförsäljning, och för egen del köpte vi lite nya glas (dom gamla har tagit slut till viss del), en medelstor kniv att ha i husvagnen samt en ny stekpanna. Den gamla stekpannan är för stor för nya husvagnens spis. Den funkade bra i den gamla. Dessvärre är en 28 cm stekpanna alldeles lagom stor ur alla andra aspekter, men nu blev det en 26.a.

Sedan gick vi en sväng inne i stan och handlade fikabröd till kvällsfikat på konditoret som jag inte minns vad det heter, en det ligger mittemot skomakaren som hyser in sig i kommunalrådets hus. (För de initierade som är intresserade.)

Tillbaka till husvagnen för vidare avfärd mot Hällekis. Igår hade vi sett ett fint kafé i stationshuset i Hällekis, som tyvärr inte var öppet då, men väl var öppet idag. Där inmundigade vi dagens eftermiddagsfika. Kanonställe helt enkelt. Det kändes som ett sånt där ställe som kan växa och bli större och så småningom förlora sin själ. Det har jag ju skrivit om tidigare i sommar. Vi känner till flera kaféer som gått detta öde till mötes, och vi har kunnat bevittna förfallet. Få se om vi får uppleva det även här.

Sedan åkte vi tillbaka till Lidköping, parkerade bilen och promenerade med hunden i stan, och besökte återigen skivaffären för Rockabilly-skivor, för att köpa fler skivor. Denna gång dock inte till oss själva, utan det var en beställning från vänner. Sedan handla och hem. Laga middag och käka den. (Stekt ryggbiff från Hälsingestintan. Dyrt kött som fan, men väldigt gott.) Därefter tid för kontemplation och läsning och dylikt. Miss Marple på TV fanns också att titta på. Dessutom skulle hunden behövt promeneras, men det regnade ju som fan hela kvällen, så med promenaden blev det inget. Men fika och kvällsmat hann vi med, och det regnar fortfarade.

Inga kommentarer: