tisdag 4 augusti 2009

Dagboksblad tisdag 4 augusti 2009

En riktigt slö morgon. Inte förrän bortemot 11 kom vi iväg från campingen. Vi styrde färden mot Ystad. En ganska märklig stad. Av någon anledning tycker jag om den staden men jag vet inte varför. När vi var där förra året hittade jag en ny hatt på i Bäckströms hattaffär (den gamla glömde jag på Stockholms Central året innan.) Självklart gick jag in till Bäckström även i år för att se om det kunde bli något. Det kunde det. Det blev en sommarhatt. Problemet är att den inte är helt tät, så för att skydda huvudet ordentligt måste jag nog fodra den. Och som sagt, Ia träffade sin mormor på Stortorget i Ystad.

När vi hade gjort Ystad satte vi kurs mot Tranås (Skånes, inte smålands) och Madam Blå. Där fick vi oss en trevlig fika, och sedan är det bara ett stenkast (om man kastar tillräckligt hårt) till Österlenchoklad. När vi väntat ut den busslast av pensionärer som var där, försåg vi oss med choklad, syltade apelsinskal och syltad ingefära. På vägen hem från Skåne Tranås stannade vi till på Ingelsta kalkon och köpte middagsmat, både till idag och till i morgon. Idag käkade vi kalkongryta, dvs brynt kalkonfilé som fått efterkoka i en sås baserad på creme fraiche och kryddad med salvia. I morgon blir det kalkonpastrami eller kalkonetter (prinskorv på kalkon) och potatissallad.

Efter middagen packade vi fikaryggsäcken och begav oss bort till Vårhallen, ett underbart klippområde strax norr om campingen. Där fikade vi och jag fotograferade lite. Det blev inte så mycket för ljuset var inte som jag ville ha det. Men plötsligt bröt solen igenom och det blev ett underbart kvällsljus. Få se bara om bilderna blev underbara. Det märker vi när jag framkallat dom (i photoshop).

På vägen hem hittade Ia något riktigt trevligt (eller otrevligt, lite beroende på hur man ser det) att rulla sig i, så det gjorde hon. Det innebar att någon slags lagottosanering blev nödvändig innan hon kunde släppas in i husvagnen. Turligt nog hade vi lite kvarglömt schampo i hundväskan (tack Mia för att du glömde kvar det hos oss förra året), och med det och en disktrasa lyckades vi få Ia presentabel. Nu är hon åter välkommen i min säng i natt.

Efter promenaden tittar somliga på TV och somliga sitter i förtältet med en dator i knäet. Vi har druckit kaffe och käkat upp vår choklad från Österlenchoklad, och vi får se om det händer något mer innan vi går och lägger oss. Inte säkert, för det borde vara tidig läggning idag med tanke på planerna för morgondagen.

Inga kommentarer: