lördag 29 augusti 2009

Dagboksblad lördag 29 augusti 2009

Tidigt som attan jagade vi upp för att komma iväg mot Malmköping, där vi tänkte inviga nya vagnen. Det kan tyckas lite konstigt att åka till just Malmköping, men det finns en baktanke. Den campingen är öppen året runt, och eftersom vi numer har en vagn som är gjord för att användas på vintern funderar vi på att ställa upp den någonstans i vinter för att kanske åka dit en del. Och då är Malmköping inget dumt alternativ.

Den nya vagnen är ju bredare än den gamla, ca: 20 cm, och det märks kan jag säga. Det kändes inte alldeles komfortabelt att köra med ett släp som var 250 cm brett. Det gäller att ta det lungt när det är smalt. Men å andra sidan är vagnen bredare invändigt också, vilket också märks. Men det märks mer som en fördel kan jag säga. Vansinnigt rymlig är den.

Malmköping må vara bra på många sätt, men dom har fan inget bageri. I Östberbybruk finns det ju ett fantastiskt bra bageri, men icke i Malmköping. Det är inge bra. Så fort vi hade ställt upp vagnen begav vi oss iväg på bagerijakt, men det blev bake off från Tempo. Efter fikat tänkte vi att va´ fan och så drog vi iväg till Storstaden Flen. Och hur stor var den? Inte större än att apoteket stängde klockan 13. Bageriet hade inte ens lördagsöppet. Men det fanns en bra Ica Kvantum. Där handlade vi middag.

Hemkomna från Flen gick vi på promenad runt Malmköping och sedan lagade jag middag. Tänk vad en halv meters förlängning av husvagnen gör mycket, om förlängningen läggs på avställningsyta i köket. God mat blev det också. Efter disken blev det ytterligare en hundpromenad, kvällsfika, tevetittande, kvällsmat (ett privilegium man kan unna sig när man inte är hemma) och så sovdags.

3 kommentarer:

Ofelias Husse o Matte sa...

Nu fattar vi, vi har ingen husvagn men nybakta bullar ;o)

Hoppas helgen varit bra, trots att Malmköping är bagerifattigt.

Hälsningar från Skåne

Ofelia sa...

Glömde ju... GRATTIS o Lycka Till med den nya husvagnen!

Hundblues sa...

Jo, man måste ju läsa i alla fall lite och hålla sig uppdaterad med det väsentligaste, annars kan man lätt verka lite okunnig (Snacka om att vara egocentrerad; förutsätta att hela världen läser min blogg och är fullt uppdaterad på alla vedermödor och glädjeämnen.)

Vår teori om att Skåne är en liten bit av paradiset blir bara mer om mer bevisad. Jag har aldrig upplevt sådan total bageribrist i Skåne som vi upplevde i Malmköping. Vi kommer ner nästa sommar igen, om inte förr.