onsdag 5 augusti 2009

Dagboksblad onsdag 5 augusti 2009

Jag har den lite felaktiga uppfattningen att Skåne, det är väl inte speciellt stort. Det är aldrig långt till något i Skåne. Återigen har jag fått bevis på att jag hade fel. (Vilket jag i och för sig hade på känn.) Efter en tidig frukost satte vi kurs mot Höganäs och fabriksbutiken, och det gick ju åt helvete. Sedan fortsatte vi till Flickorna Lundgren på Skäret, Sveriges kanske bästa kafé. Enligt Guide Rouge (gamla Guide Michelin) klassificeras restaurangerna i en, två eller tre stjärnor. Restauranger med en stjärna är värda ett stopp, restauranger med två stjärnor är värda en omväg, och restauranger med tre stjärnor är värda hela resan. Med samma principer tillämpade på caféer är uppenbarligen Flickorna på Skäret ett trestjärningt kafé, eftersom vi åkte över 15 mil enkel resa för att fika där. Och det råder ingen tvekan om det. Det är få kaféer som kan erbjuda en sådan underbar miljö och så goda bakverk som dom kan. Dom är också duktiga på att ta betalt. Kaffet kostar 47 kronor. Vi lastade på ordentligt med kakor och bullar, och det hela landade på 350 spänn. Men det var det värt. Tveklöst.

När vi fikat klart begav vi oss mot Helsingborg. Våra barn hade tänkt sig att bada på Tropical beach (en sandstrand full med palmer alldeles mitt i Helsingborg). Men Öresund var uppenbarligen lite för kall och det blåste lite för mycket, så det blev inget badande. I stället tog vi en promenad i Helsingborg (jag påbörjade min jakt efter en kaffepanna, men hittade givetvs ingen.) När Helsningborg var avklarad satte vi kurs mot Lund. Yngsta dottern ville försäkra sig om att det bageri som sålt Måns Zelmerlöv-bakelser i samband med melodifestivalen i våras, inte längre gjorde det. Hade dom gjort det hade hon nämligen inte velat missa möjligheten att köpa en sådan bakelse. ¨

Utan Måns-bakelse satte vi sedan kurs mot Simrishamn och den väntande middagen. Förutseende som vi varit hade vi en väldigt enkel middag att laga till, vilket var rätt skönt med tanke på att klockan var över halv sju när vi kom hem. Det blev kalkon och potatissallad från Ingelsta. Efter middagen blev det hundpromenad, kvällsfika, lite tevetittande och så läggdags.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi kan kanske "uppfinna" en Månsbakelse när barnbarnen kommer till landet efter era och våra semesterresor
Farmor