fredag 7 augusti 2009

Dagboksblad fredag 7 augusti 2009

..och så var semestern slut för i år. Detta var sista semesterdagen, i alla fall av mer sammanhängande slag. Dagen började med det jävla misslyckade besöket på Mandelmanns trädgårdar. På sätt och vis var det kanske bra att man inte får ha hundar på Mandelmanns för då slapp vi dubbla föreställningar. I stället åkte vi till Borregården och fikade. (Och förresten är det ganska äckligt fika på Mandelmanns. Alldeles för smackiga tårtbitar och alldeles för många antroposofer som fikar där. Skönt att slippa stället för det är ett dåligt, smutisgt, äckligt, tråkigt............ och alldeles underbart ställe.) Borregården ligger mitt ute på en åker och där är det alldels stilla och lungt och skönt. Framför huset är det en stor grusplan täckt med sånt där vanligt grått gårdsgrus. Men så låg det en lite större, svart sten mitt på gården. Den stenen såg jävligt uppkäftig ut, och hade fel attityd. Ia var tvungen att säga till den stenen på skapren, så att det skulle veta sin plats. Och sen var stenen inte så kaxig längre.

Efter fikat åkte vi hem. Och så gick vi bort till hundbadet strax norr om Vårhallen. Ia fick bråka med vågorna och gräva i sanden, och hon tyckte det var underbart. Och jag fick, trot eller ej, flyga med äldsta dotterns drake. Det blåste nämligen riktigt bra. Och fan va kul det var. Jag måste nog köpa mig en egen drake.

Efter middagen spelade somliga minigolf och därefter rev vi förtältet. Det är så slitigt, så det är inget roligt att göra samma dag som man ska åka. Men nu är det gjort, och avfärden i morgon kommer bli mycket lättare. Nu ska vi bara fika och sen är det nog sovdags.

Inga kommentarer: