söndag 9 augusti 2009

Dagboksblad söndag 9 augusti 2009

Halv tio rullade vi ut från campingen i Jönköping. Att det ska ta sån tid att komma i väg. Men det är en del att stuva undan i en husvagn när man sovit och så ska köra. Man måste ju "sjöstuva" allt. När vi kommit till Linköping var vi sådär lagom kaffesugna, så vi svängde in till Ragnar och tog en fika. När man fikar på Ragnar Dahlbergs café i Gamla Linköping passar det också väldigt bra att besöka Cloetta-boden (en sån tillfällighet tänker någon. Icke säger jag, det är fråga om iskall beräkning.) Med husvagnen fullproppade med romerska bågar och kexchoklad fortsatte vi hemmåt, och bortemot halv fyra backade jag in vagnen på garageuppfarten. Sedan vidtog det sjutusanjävliga arbetet med att tömma hela vagnen. Det samlas en del skit i den när man är borta en vecka (tur att vi inte varit borta tre veckor i år), och det tog mig en timme att tömma ur all skit.

Nu har vi plockat undan skiten, käkat middag, och ska just till att fika och käka kexchoklad och titta på Poirot på TV4plus.

2 kommentarer:

Suz sa...

Hej P,

Så himla kul att ses i stora vida världen! Har som hastigast ögnat igenom er resa och känner helt klart att innan vi far söderut nästa gång bör vi konsultera de som vet vad som är värt ett besök. De tips vi fick utnyttjade vi raskt (sanslöst god morotskaka i Kåsebergatrakten och fantastiska lampor i Borrby) vi fick dessvärre inte heller någon med oss hem mest beroende på utrymmesbrist. Vi som är trädgårdsfreak fick iaf en riktig aha-upplevelse i den andra delen av Blå Huset! Vill ha massor som kommer först nästa år så vi måste ju bara tillbaka. // Suz

Hundblues sa...

Jo du Suz, världen (eller i alla fall Skåne) är liten. Vilken tur att våra personliga tips föll er i smaken. Hör gärna av er nästa gång ni åker söderut, så ska vi berätta allt vi vet (det går ju ganska fort). Och vem vet, vi kanske är där nere samtidigt nästa år också.