tisdag 23 juni 2009

Dagboksblad tisdag 23 juni 2009

Så gjorde vi då ett nytt försök att fika på Rosendal. Denna gång hade vi dessutom lurat med Hannah, Tristan, Flay och Elin, så det hade ju varit för jävligt om det inte hade varit öppet. Men det var det. Efter en lång och varm promenad var det inte helt fel att sätta sig på filtar i gräset under äppleträden på Rosendal och dricka lite kaffe och äta en smörgås och en bulle. Vi har nu haft hund i snart tre år, och under den tiden träffat åtskilliga hundägare och umgåtts en hel del. Men jag slås fortfarande av hur trevligt det är att umgås med andra hundägare och deras hundar. I synnerhet när hundarna är av rasen lagotto. Det var således en helt förträfflig dag på Djurgården med hundar och människor. På vägen hem dumpade vi yngsta dottern utanför Skansen. Hon skulle nämligen gå dit för att vara med på allsången, eftersom Måns skulle uppträda. Det verkade ju fullständigt vansinnigt, men det tyckte inte hon. Och inte hennes kompis heller. Och besöket gav utdelning. När vi tittade på TV såg vi henne, eftersom Måns sprang bort åt det håll hon stod. Tur att vi spelade in det.

Efter middagen lockade jag fram min händiga sida och bytte stöd på äldsta dotterns cykel. Fan vet hur hon hade lyckats ha av det gamla. Förförra året körde yngsta dottern sönder sin stänkskärm på framhjulet på cykeln, och det blev liksom aldrig av att jag lagade det varken då eller förra året, men när jag nu ändå var i cykelaffären för att köpa ett stöd, passade jag på att köpa en ny stänkskärm också. Men jävlar vad han i butiken inte kunde läsa oss. Eftersom det var en stänkskärm som hade gått sönder förutsatte han att det var en våldsam kille som hade cykeln, och följdaktligen plockade han bara fram stänkskärmar till BMX-cyklar. Men så småningom hade jag förklarat för honom vad för skärm jag behövde, och det fixade han fram från lagret. Och nu är bägge cyklarna lagade. Tur att man är händig som sagt. Dessutom har jag bakat en rabarberpaj, som vi åt till Morden i Midsommer. Man blir ju så skitig under naglarna när man meckar cyklar, så att knåda en pajdeg efteråt sitter aldrig fel. Nu är fingrarna rena som på en kirurg redo för operation. (Eller så)

Nu ska jag strax åka och hämta yngsta dottern vid tåget. Sedan kanske man skulle gå och lägga sig. Eller titta på djurpolisen på animal planet. Eller något annat.

Inga kommentarer: