lördag 13 juni 2009

Dagboksblad lördag 13 juni 2009

This is the dag. Den dag då vi ska sno ihop en studentmottagning. Av förklarliga skäl (som framgår av föregående inlägg) kan man inte ha student och studentmottagning på samma dag om man gått i den skola som äldsta dottern gjort. Därför valde vi att ha studentmottagningen på söndag, så att man har en dag att förbereda sig på. Men problemet är att en dag inte riktigt räcker. Vi har fan snott hela dan och är fortfarande inte färdiga.

Dagen började med att vi åkte för att handla de sista studentpresenterna och alla ingredienser till allt som vi ska bjuda på. Sedan hem och kavla upp ärmarna och köra järnet i köket. När dagen var till ända hade jag bakat två pajer (purjolöks- och skinkpajer), bakat en sats lantbröd, gjort vanilj- och citronkräm till efterrättspajerna samt bakat pajskalen till dito. Såhär i efterhand låter det inte så mycket, men det var rätt slitigt.

På kvällen försökte vi föra en gammal fin tradition vidare. Sedan en massa år tillbaka har vi haft som princip i familjen att på skolavslutningsdagen åka och käka på en grekisk restaurang inne i stan. Förra året kunde/ville inte äldsta dottern följa med, hon valde sina kompisar i stället och yngsta dottern var ganska förbannad. I år förstördes traditionen fullständigt av stundentmiddagen så vi försökte reparera lite genom att ta det idag i stället. Men inte heller i år kunde/ville äldsta dottern följa med. Hon skulle på klasskamraters studentuppvaktningar. Men trots detta hade vi andra tre väldigt trevligt, och när vi kom hem var det dags för te, tevesoffa och sedan sova.

Inga kommentarer: