fredag 12 juni 2009

Dagboksblad fredag 12 juni 2009

Så hade det då dragit ihop sig till studenten för äldsta dottern. Dagen började med att jag skjutsade henne och hennes kompis till skolan för champagnefrukost. Lite senare, närmare bestämt runt 10 fick vi föräldrar komma för att vara med på avslutningen i stora salen. Skolan har alltid gemensam avslutning med samtliga klasser, dvs från ettan ända upp till gymnasiets tredje år (kallat tolvan). Avslutningsprogrammet var olika scenframträdanden såsom sång, eurytmi, intrumentalmusik och spex, och det höll väl på i runt 90 minuter. Sedan gick alla föräldrar ut (endast föräldrarna till studenterna var välkomna in i stora salen, för så jävla stor är den inte) och strax därefter var det så kallade utspringet. Där mötte vi upp med plakat och en massa blommor och sånt, och jag tog en herrans massa bilder. När utspringet var vederbörligt firat skulle studenterna och lärarna fika, och därefter var det den obligatoriska flakåkningen. En tradition som inte fanns på min tid, men uppenbarligen är tradition numer, är att man ska spruta öl när man åker flak. Gärna på varandra, och helst på de som inte vill lukta gammal fyllekvart efter två timmar på flaket. Dit hörde dottern och några av hennes kompisar. Var är det förresten för jävla tradition? Jag såg hur de lastade upp runt tre plattor öl som dom sedan skulle spruta på varandra. Jävla svin rent ut sagt. Som tur var började det regna riktigt ordentligt i samband med att dom gav sig iväg på flakturen. Det sköljde väl bort en del av ölen.

Frun åkte och hämtade hunden och jag åkte till jobbet för att korsförhöra en chef i samband med en omorganisation, där företaget brutit mot MBL-lagen (se föregående inlägg). När jag var klar med chefen åkte jag hem för att duscha och sånt, och sedan åkte vi och lämnade hunden hos svärmor och åkte tillbaka till skolan. Det är nämligen tradition att på avslutningsdagen arrangeras en middag för föräldrar och studenter i skolan. Himla trevligt initiativ. Och det serverades bara cider som måltidsdryck. Som jag skrivit om tidigare har det dykt upp någon slags Anton hemma hos oss här under våren. Och som av en händelse hamnade vi och denne Antons föräldrar vid samma bord (det verkar som om någon hade tänkt). Detta var första gången vi träffade Antons föräldrar. Det är ju alltid en intressant situation. Sånt kan ju bli hur illa som helst. Men jag fick snabbt intrycket av att det inte skulle bli så illa. Och jag kände att om det någon gång i framtiden skulle bli nödvändigt så är det nog inga problem att fira jul med dem.

Middagen var väl sisådär rent kulinariskt, förutom förrätten som var någon slags vegetarisk kall soppa som serverades i glas (gissa hur mycket jag fick i mig av den sörjan?), och förutom efterrätten som var intressant. Jordgubbar och vispgrädde är enkelt och bra, men till detta serverades något speciellt socker. Det var vanligt strösocker som dom på något sätt hade smaksatt med citron. Det blev väldigt gott. Underhållningen höll också hög klass. Vissa lokala förmågor från elever och föräldrar som spelade musik, Cirkus Lokomotiv och Stefan Sundström. Samt sist men inte minst, (jo minst förresten för han var garanterat absolut yngst, runt 10-15 år, och elev på skolan) en riktigt duktig trollkarl. Jag är ganska kräsen när det gäller trollerier, men jag blev mycket imponerad. Och det är inte i relation till hans ringa ålder, utan faktiskt för vad han gjorde, oavsett ålder. Bara så jävla bra. Honom ska jag försöka engagera i något IOGT-NTO-sammanhang.

Bortemot tid bröt studenterna upp för att dra iväg på fyllefest studentfest/efterfest och i och med det var egentligen festligheterna slut, och det var dags för hemfärd, te, tevetittande och sovdags.

Inga kommentarer: