fredag 26 juni 2009

Dagboksblad fredag 26 juni 2009

Tja, vad är det för fel på morgonfika? Inget, så det började även denna dag med. Sedan kände vi att det var dags att vara turist i sin egen stad, så vi bestämde oss för att åka ångbåt. Efter en del funderande bestämde vi oss för den tur som går mellan Stadshuskajen och Drottningholm. Fördelen med att vara turist i sin egen stad är att man kan alla knepen. Sålunda tog vi bilen till Drottningholm vilket hade den fördelen att vi fick bra platser på båten, eftersom de flesta åkter från stan till Drottningholm på förmiddagen. Och när vi kom till Stadshuskajen och alla tyska turister trängde sig på båten satt vi redan där på de bästa platserna.

Väl tillbaka vid Drottningholm bestämde vi oss för att våfflor borta vid Kina slott inte skulle sitta i vägen. När dessa våfflor var uppätna åkte vi hem, och jag påbörjade den franska potatissalladen som vi skulle äta till middag. Sedan var det ungefär dags att åka till IOGT-NTO i Sollentuna och deras fredagskvällsgrillning. Där grillade vi våra kotletter och käkade upp dem tillsammans med potatissalladen. Det var inte så mycket folk där, men det var trevligt i alla fall. Eller kanske just därför. Det är i alla fall fantastiskt att det varje fredagskväll hela sommaren träffas en massa människor och käkar middag tillsammans.

När vi kommit hem och så där, bestämdes det på något konstigt sätt att jag skulle baka scones. Jag var mig veterligen inte inbladad i själva beslutsprocessen, men det kanske är så man får till beslut utan en massa tjafs; de som är mest berörda håller man utanför. Nåväl, efter hundpromenaden blev det i alla fall scones och te, och det gör ju inte heller speciellt ont, och är dessutom en förbannat bra avslutning på en dag.

Inga kommentarer: