torsdag 4 september 2008

Dagboksblad 4 september 2008

Helvete, min jobbdator har gått sönder. Eller jag kanske snarare borde säga Hurra, min jobbdator har gått sönder. Jag var tvungen att lämna in det på reparation dag eftersom det hela tiden stängde av sig. Nu kan jag inte jobba ikväll, vilket jag verkligen skulle behövt göra. Men å andra sidan så är jag så trött efter alla kvällar och nätter jag jobbat denna vecka, så jag orkar egentligen inte göra något ikväll. Och då är det bra att ha en trasig dator att skylla på. Efter middagen somnade jag direkt i soffan men nu har jag vaknat och röjt undan middagsdisken.

Idolhelvetet har också börjat på vår TV. (Varför skaffade vi en ny när blixten förstört den gamla?) Nu är det väl idol varenda dag fram till jul eller nåt sånt.

För övrigt känner jag mig särdeles nöjd idag. Jag och min kamrat Stefan har just avslutat löneförhandlingarna för några hundra Unionenmedlemmar på vår arbetsplats, och det blev så himla bra. Så bra har vi aldrig lyckats i några löneförhandlingar tidigare. Skulle ju kunna bero på att vi testade en ny, och uppenbarligen mycket lyckad förhandlingsteknik i år. Vi koncentrarade våra ansträngningar på ett fåtal medlemmar och lät företaget få sin vilja igenom på resten. Det betydde att vi diskuterade kanske 20 personer, och för de övriga 300 (eller hur mågna dom nu är) accepterade vi företagets bud rakt av.

Klockan är bara kvart över nio, men jag ska fan gå och lägga mig, så jag orkar med morgondagen. Hur det nu ska gå att arbeta utan dator. I bästa fall hittar jag en dator jag kan låna, annars kan jag lika gärna gå hem, för utan dator kan jag inte jobba. För prata med min personal det vill jag inte. Jag är ingen jävla samtalsterapeut utan bara deras chef, och jag behöver lämnas ifred ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din personal har säkert ändå inte tid att prata med dig, för du har väl satt dom i arbete ;-)

Så dom är nog glada om du inte går runt och pratar "läs stör" dom. En lånedator till dig verkar vara en alldeles ypperlig lösning :D

Hundblues sa...

Troligen har du rätt. Och en lånedator fick jag.