söndag 19 juni 2011

Dagboksblad söndag 19 juni 2011

Ungefär samma procedur som igår. Ganska tidig frukost och så iväg på hundpromenad. Det regnade lite grann när vi gick ut, och det regnade betydligt mycket mer när vi kom tillbaka. Man kan säga att vi var ganska blöta (men inte sura).

Hem och sanera hund, och sedan åkte jag iväg till Coop Forum (eller OBS, som vi lite äldre förändringsobenägna envisas med att säga) för att handla vissa förnödenheter inför semestern. Träskor. Man är väl uppväxt på 70-talet. En sommar utan träskor är väl ingen sommar. Och jag vägrar uppträda på campingplatser i foppatofflor, även om dom nog är bättre.

Sedan hem och hämta andra delar av familjen och så iväg mot IKEA. Medan fru och barn fortsatte gårdagens jakt på regnkläder på sportaffären intill, gick jag in på IKEA och letade fram det vi skulle ha. En massa lagom billigt och lagom tjockt tyg att sy säckar av. Säckar att stoppa campingstolarna i, så att de inte smutar ner husvagnen för mycket när man stuvar in dem där.
På hemvägen stannade vi till på Cervera för att säkerställa tillgången till hyfsad espresso under semestern. Min handpressobryggare har lagt av (jävla skit, bara drygt ett år gammal). I stället köpte jag en Nespressomaskin. Den går visserligen inte att jämföra med min LaPavoni jag har här hemma, men den är nog den automatiska espressobryggare som gör bäst kaffe. Och så är den ganska liten. Sedan hem och hushållsarbeta. Och prova espressmaskinen såklart.
Medan fru och barn och hund gick på hundpromenad vilade jag middag, och sedan lagade jag den. Middagen alltså. Och så sakterliga börja ladda husvagnen.

Kvällen hag ägnast åt att se klart på den film vi började titta på igår. Och då märkte jag hur mycket jag sov igår till den filmen. Jag begrep inte ett smack av filmen. När filmen var slut (den var nog bra, det kändes så) sydde jag de där fyra säckarna att stoppa campingstolarna i. Och nu tänker jag gå och lägga mig.

Inga kommentarer: