onsdag 29 juni 2011

Dagboksblad onsdag 29 juni 2011

Så, första natten i husvagnen på semestern. Det gick utmärkt, tur att vi har AC. Jag steg upp runt åtta och kokade mig kaffe för att dricka i lugn och ro i förtältet. Strax kom fru och hund utrusandes, på väg på hundpromenad innan det blev för varmt.

När hundpromenaden var avslutad var det dags att äta frukost och sedan liksom ställa i ordning husvagnen efter natten. Det är en hel del meckande när 4 personer och en hund ska bo på 12 kvadratmeter. Men så småningom var vi klara, och då lämnade vi hunden i husvagnen (tur att vi har AC) och åkte till Rörstrands fabriksförsäljning. Där köpte vi servetter från marimekko några fler exemplar av iitalas klassiska ljusstake Kiwi, framför allt den där gula som jag gillar, och som är svindyr. Sedan åkte vi tillbaka till husvagnen och hämtade hunden.

Dagens fika var planerad att avnjutas antingen på Hällekis säteri eller i stationshuset i Hällekis, lite beroende på stationshusets öppettider. Nu visade det sig att kafét i stationshuset hade öppet torsdag till söndag, så i och med det blev det fika på Hällekis Trädgårdskafé och kök. Dessutom råkade frun gå in i växthuset med konstutställning, och vi kom därifrån med en tavla under armen. (Fan vet var vi ska förvara den under semestern.)

På vägen hem handlade vi mat, som vi sedan åkte hem för att laga och äta. Dagens kulinariska höjdpunkt blev korvstroganoff. (Eller korvsauté Stroganoff, som det egentligen borde heta.) När maten var uppäten och disken diskat samlades familjen för att spela spel. Uno blev det en stund innan det var dags för kvällens hundpromenad. Det gick in till stan, runt stan och så tillbaka. Alla fördomar man har om ungdomar och bilar och småstäder besannades med råge under vandringen genom staden. Det är kusligt. Sedan hem för att dricka lite kaffe medan frun drog iväg för att springa lite. Sedan kvällsmat och så, och nu har det dragit ihop sig till läggdags.

Inga kommentarer: