fredag 24 juni 2011

Dagboksblad fredag 24 juni 2011

Midsommarafton i Mölnlycke. 13 grader varmt, blåsigt, och regn som hänger i luften. Om sådana omständigheter kan förstöra min midsommar borde jag efter 45 år ha lärt mig att inte åka till Mölnlycke. Därför; trots 13 grader varmt, blåsigt, och regn som hänger i luften har vi haft en fin midsommar. På förmiddagen åkte vi in till stan för att handla gott bröd på det smått legendariska Le Pain Francais på Över Husargatan. Dom hade, mot alla odds faktiskt öppet. Men det var nog det enda som hade öppet i stan. I övrigt var det förbannat dött.

Sedan hem och käka en smörgås innan det blev dags att gå till det smått legendariska midsommarfirandet på Wendelsberg. Det var sig likt på Wendelsberg, dock serverades inte kaffet i rektorsbostaden som det gjorde förförra året. (Eller snarare inte i gamla rektorsbostaden. I nuvarande rektorsbostaden serveras det både kaffet och annat.) Jag träffade en arbetskamrat. Han undrade vad jag gjorde där, men jag förklarade för honom att den frågan borde jag ställa, inte han, eftersom jag trots allt tillbringat de senaste 47 midsomrarna i Mölnlycke med undantag för 1980, 1985, 2009 och 2010. Vi köpte inga lotter, men vi spelade på chokladhjulet och gick tipspromenad. För en fem sex år sedan gick vi också tipspromenaden, och då använde vi äldsta dotterns nyköpta telefon som man kunde googla på internet med. Dessvärre råkade vi vinna tipspromenaden, vilket kanske inte kändes helt OK, så i år använde vi inga telefoner.

Sedan hemåt för att käka midsommarmiddag. Och det blev till att kapitulera inför vädrets makter, ingen middag utomhus, det var helt enkelt för kallt. När vi kommit igenom sillen och varmrätten ringer min telefon, och det är midsommararrangörerna som meddelar att vi vunnit tipspromenaden. Igen. Och denna gång utan fusk. Vi hade 11 rätt av 12 möjliga. Den tolfte frågan hade ingen annan svarat rätt på heller. Frågan var helt enkelt. Vad heter Pippis häst i böckerna om Pippi Långstrump? Vi åkte och hämtade vinsten, en väska (förra gången var det en ryggsäck). och sedan käkade vi jordgubbstårta. På detta följde så småningom hundpromenad (8 km) och kvällsmat. Lite TV-tittande på det och sedan god natt.

3 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

Lilla Gubben heter han ju, det vet väl alla ;)

Hundblues sa...

Ja, man vill ju gärna tro det. Men både enlig tävlingsledningen och någon Astrid Lindgren-site heter just inget annat än hästen i böckerna. Lilla gubben kom han att heta i filmerna för det var vad Inger Nilsson en gång sa till hästen när hon klappade honom, och sen blev det så.

Helena o Tosca sa...

Se, man lär sig nåt nytt varje dag.