fredag 15 oktober 2010

Dagboksblad fredag 15 oktber 2010

Fredagar är ju alltid en trevlig dag. I synnerhet på eftermiddagen, för då har vi fredagsfika på jobbet. Men varför i helvete måste vissa överambitiösa människor lägga möten på fredagar efter klockan 2. Eftter klockan 2 sitter folk med stor sannolikhet antingen och fikar eller håller på att gå hem. Idag hade någon jävel kallat mig till möte mellan 2 och 3, men jag sa att jag bara kunde vara med till halv tre, sedan hade jag andra saker att ta hand om . Och att som chef fika med sin personal på fredagarna är också viktigt. Idag hade vår mammalediga projektledare lovat komma och bjuda på fika. Hon hade bakat en så kallad fransk chokladtårta. Den gick ner utan bedövning, om man säger så.

I morgon lördag ska jag hem till en arbetskamrat (en i ledningsgruppen, en sån som man antingen blir förbannat på eller blir förbannad tillsammans med, dock oftast det senare) som fyller 40 år, och jag var därför tvungen att ge mig av till stan för att köpa någon slags present. Mina arbetskamrater hade köpt något på systembolaget men jag kände att jag inte riktigt ville vara med på det. Det blev ett besök på NK:s pralinavdelning. Choklad är aldrig fel. Sedan hemåt!

Hemkommen skalade jag potais, klyftade den och la den i kokande vatten, och överlät åt frun att omvandla det till klyftpotatis i ugn medan jag åkte och handlade. Sedan hem och steka kött och käka middag. Dessvärre var det inget Doobidoo på TV denna kväll. I stället var det en tråkig jävla gala till förmån för Världens barn. Och det är bra, men jag vill se på Doobidoo på fredagarna. I stället läste jag, hjälpte yngsta dottern med läxor, bakade en äpplepaj fikade. Så småningom blev det också dags för en kvällspromenad med hunden. Nu ska jag bara skriva några mejl och sedan är det läggdags.

Inga kommentarer: