söndag 26 september 2010

Dagboksblad söndag 26 september 2010

Som sagt, har svårt att sova längre än till strax före sju. Gick upp och meckade lite bilder från gårdagen och gjorde sedan fika.

Efter diverse morgonbestyr åkte hela familjen utom hunden iväg till ett närliggande köpcentrum. De bägge barnen för att gå på bio med sin mosten och vi andra för att köpa ytterligare färgglada skjortor. Dessvärre hade dom bara en som var i rätt färg och rätt storlek, men den köpte jag. Sedan åkte vi på hundmatsjakt. Småningom fick vi napp på rätt sorts mat, och då åkte vi hem.

Så småningom lagade jag middag och när barn kom hem från bion käkade vi den. Sedan var det meningen att vi skulle göra en liten familjeutflykt till Uppsala, bl a för att köra hem äldsta dottern, och för att vissa av oss inte hade sett hennes nya lägenhet ännu. Dessvärre visade det sig att yngsta dottern tyckte sig behöva vara hemma och plugga, och frun tyckte det var bättre att hon promenerade med hunden. Så så blev det. Jag körde till Uppsala, men först släppte jag av fru och hund. När jag kom hem från Uppsala plockade jag upp fru och hund som fortfarande var på väg hemåt.

Före middagen hade jag satt en raskdeg till ett brödbak. Hemkommen från Uppsala satte jag själva bröddegen. En timme senare bakade jag ut den, och ytterligare en halvtimme senare bakade jag av bröden. Samtidigt fortsatte familjen att titta klart på filmen Music and lyrics som vi påbörjade i fredags. Och därmed hade det blivit läggdags.

3 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

Jag skulle också vilja att nån gick upp och fixade färskt bröd till mig på morgonen...

Bröd eller inte bröd, kanske kan det bli en lagottopromis nån gång i uppsala. Och plocka med Hanna och Tristan så kanske vi kan leta tryffel!

Hundblues sa...

Färskt bröd är inte dumt. Men om ingen annan gör det får man fixa det själv.

Promenad i Uppsala, där bor väl inte du? Jag trodde du hade flyttat. Men tanken är det inget fel på. Det borde man ju kunna få till.

helena o tosca sa...

Jag har egen bil numera så att ta sig är inte svårt. Dessutom jobbar jag varannan helg i uppsala i höst.