lördag 8 maj 2010

Dagboksblad lördag 8 maj 2010

Fick en lagom lång sovmorgon och sedan morgonfika. Efter frukosten tog jag hunden på långpromenad. Det kan ibland kännas lite motigt att gå ut ensam med hunden på långa promenader, men inte idag. Jag hade att välja på hundpromenad eller vara hemma och städa. Lätt val! Fast även utan alternativet städa är det egentligen väldigt roligt att gå på hundpromenad ensam. Det blir liksom bara jag och hon. Och gör jag rätt samarbetar vi fantastiskt bra. Det fina med hundar är att man får så omedelbar feedback på det man gör. Gör man fel så funkar inte hunden. Det såg vi exempel på under promenaden. Vi mötte ett par som var ute och gick med sina tre labradorer. Dom stannade och stod stilla när vi närmade oss dom, och när vi kommit riktigt nära börjar deras hundar skälla och göra utfall. Och förarna skriker NEJ, och LÅT BLI och andra fina ord som hundarna inte kunde. Och jag jobbar som fan med Ia, avleder, berömmer och belönar för att hon inte ska bry sig, och det gör hon inte heller. Klockren feedback för alla inblandade hundförare. Klart som fan att om man har problem med att ens hundar inte klarar hundmöten, är det sämsta man kan göra att stanna upp, strama upp kopplet och sedan börja skrika åt sina hundar. (HA!! Cesar Milan, släng dig i väggen, här finns din överman.)

Efter hundpromenad och förmiddagsfika åkte hela familjen på en skol-expedition. Yngsta dottern står inte ut i sin klass (flera av hennes klasskamrater kommer inte att få flytta upp i nästa årskurs till hösten. De har för många IG.) så hon ska byta till hösten. Idag åkte vi runt för att titta på utsidan på de skolor hon funderar på. Sedan åkte vi och handlade.

Middag lagades och det jobbades en del med datorn, och sedan åkte frun och jag på jakt efter filmen Avatar, som vi tänkte se. Nu har vi gjort det. En knepig film, som, måste jag säga, faktist inte var helt värdelös. Den hade nog något att säga mänskligheten.

Nu är klockan jävligt mycket och det är läggdags.

Inga kommentarer: