lördag 29 maj 2010

Dagboksblad lördag 29 maj 2010

Det är ju fantastiskt med så kallade sociala medier. Tack vare facebook hade vi i går kväll sett vänner med lagotto (samma ras som vi har) resonerat om att träffas i Österbybruk på hundutställningen, som pågår denna lördag och söndag. Då nästlade vi oss raskt med och sa att vi också kommer och tittar eftersom vi ändå är på plats. Det innbar dock dessvärre att vi var tvugna att rusa upp strax efter klockan 7 och käka frukost. (Fan inget morgonfika, och inte mycket Ring så spelar vi.) Men strax efter nio när bedömningarna började, och med Österbybullar från bageriet och kaffetermosen fylld, drällde vi in och hittade rask lagottoringen och våra bekanta. Det är alltid lika roligt att träffa en massa hundbekanta. Och ännu roligare var det eftersom det gick så himla bra för "vårt stall". En hund från vår uppfödare blev BIR (Bäst I Rasen), och inte nog med det, hon som visade fram Kex till BIR är inte ens 15 år. Hur kul som helst. Hon var verkligen värd den segern. Och inte nog med detta, Kex gick i unghundsklassen (var det väl) och hon slog ut varenda champion.

Det var kallt som fan och det började regna när vi stod och tittade på hundarna. När BIR var utsedd fikade vi och sedan gick vi hemåt. Himla tur att vi har en varm och skön husvagn. Där satt vi och tinade opp och gjorde egentligen ingenting. Så småningom var det dock dags att laga middag, och därefter promenera hund. Kvällen därefter ägnades åt att se klart på Stolthet och fördom. Sedan var det lika bra att lägga sig.

2 kommentarer:

Hannah sa...

Duktiga Jenny är 13-14 år om jag inte har helt fel...

Hundblues sa...

Tack Hannah, det var väl det jag visste. Inte mer än 16 är ju 13-14. Men för säkerhets skull justerade jag texten lite så det ser bättre ut. Men inte mer än att din kommentar fungerar.